Datum: 7. studenoga 2019.

Podjeli s prijateljima

Bratski susret članova OFS-a Posuški Gradac, Čitluk i Posušje

U utorak 5. studenog 2019. u 18.00, bratstvo OFS-a iz Posuškog Graca organiziralo je zajednički susret s braćom i sestrama iz Čitluka i Posušja. Susret je započeo pozdravom mjesnog duhovnog asistenta fra Valentina Vukoje, koji je svima poželio srdačnu dobrodošlicu, osobito onima koji prvi put dolaze u našu župu.

Molitveni dio započeli smo Gospinim pozdravom, te zajedničkom molitvom Časoslova, nakon čega je uslijedilo Klanjanje Presvetom, koje je vodio fra Vale. Posuški duhovni asistent fra Ivan Landeka imao je veoma zanimljivo predavanje na temu obitelji. Fra Ivan je istaknuo važnost obitelji kao najvažnije karike kako crkve tako i društva, naglašavajući da povijesne okolnosti često nisu išle u korist obitelji. Fra Ivan je istaknuo problematiku obitelji današnjice smatrajući da djeci treba omogućiti da se njihov odgoj prepušta više roditeljima, prilagođavajući radno vrijeme majki i očeva a ne raznim institucijama. Vjera, molitva i zajedništvo, smatra fra Ivan glavni su temelji zdrave obitelji, a tako i društva. Po završetku predavanja nazočnu braću i sestre pozdravila je i mjesna ministra Marijana Grubišić, koja ih je pozvala na nastavak druženja i bratskog zajedništva uz malu tjelesnu okrijepu.

Ovom našem susretu nije nedostajalo ni pjesme kojom su naše sestre razveselile sve prisutne. Zahvalni Bogu na ovom zajedništvu, možemo samo zaključiti da nas ovakvi susreti uistinu uvijek obogaćuju.

Marijana Grubišić, OFS Posuški Gradac

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska