Datum: 23. studenoga 2019.

Podjeli s prijateljima

Bratsko druženje OFS-a Gradnići i Humac

 U utorak, 19. studenog 2019. bratstvo OFS-a Humac organiziralo je zajednički susret s braćom i sestrama iz OFS-a Gradnići. Nakon molitve krunice, pobožnosti svetom Anti i slavljenja Euharistije okupljenima se obratila ministra OFS-a Humac Ivana Herceg predstavljajući svoje bratstvo.

Iako u gostima, duhovni asistent OFS-a Gradnići, fra Nikola Rosandić imao je zanimljivo predavanje i rad po skupinama o Caritasu (lat. Ljubav). Predavanje nesebičnom davanju i služenju, najmanjima od najmanjih – siromašnima, odbačenima, ovisnicima – marginaliziranim skupinama društva prikazano je kroz djelovanje franjevačkih svetaca – sv. Franje, sv. Elizabete i sv. Ljudevita. Kroz živote spomenutih svetaca, fra Nikola je pokušao prenijeti smisao poziva svjetovnih franjevaca. Nakon poticajnog izlaganja, podijelili smo se u grupe gdje smo raspravljali o načinima i prijedlozima kako se učinkovito može djelovati u našem kraju i pomoći ugroženima po uzoru na franjevačke zaštitnike. Plenum je bio izuzetno plodonosan jer su sve grupe iznijele različite prijedloge koji su uz detaljniju razradu ostvarivi. Bratstva su se složila kako će zasigurno poraditi na zajedničkoj suradnji da svoj poziv vrše u djelotvornoj ljubavi.

Nakon službenog dijela uslijedilo je bratsko druženje uz okrepu i razgovor. Veselja i zabave nije nedostajalo te smo zahvalni Bogu na darovanom bogatstvu različitosti zajednički odlučili uskoro ponoviti druženje kod braće i sestara u Gradnićima.

Antonia Primorac, OFS Humac

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska