OFS Čitluk

Bratstvo Trećeg franjevačkog reda Župe Krista Kralja u Čitluku vrlo je plodno i aktivno u svom radu. Broji 68 članova od kojih je 61 trajno zavjetovan, privremene zavjete dala su 2 člana, u novicijatu je 5 članova, a simpatizera ima 11.

Novo Vijeće bratstva čine: Josip Primorac – ministar, Danijela Pehar – doministra, Ivan Milićević – tajnik, Miljenko Marinčić – rizničar, Draga Volarić – učiteljica formacije i Nikola Vidić – povjerenik za Framu. Duhovni asistent bratstva je fra Miro Šego.

Sastanci bratstva održavaju se svakog utorka nakon večernje svete Mise, od kojih je prvi utorak u mjesecu Skupština na kojoj se obrađuju prigodne franjevačke teme (trenutno se razmatraju Opomene sv. Franje uz vodstvo i nagovor fra Mire). Ostali susreti prolaze u razgovoru, radu po grupama, slušanju pozvanih predavača, a posebno je pozitivna otvorenost pojedinih članova za vlastito životno svjedočanstvo pred braćom i sestrama. Zadnji utorak u mjesecu je molitveni susret u obliku molitve franjevačke krunice ili Klanjanja pred Presvetim. U pravilu, nakon redovitih susreta, učiteljica formacije animira rad novaka i simpatizera uz prigodnu literaturu i razmatranje.

Čitlučko bratstvo može se ponositi uloženim trudom pri suradnji s Framom. Četiri puta godišnje bratstva se povežu u zajedničkoj molitvi, sv. Misi i Klanjanju, a uz to sudjeluju i u zajedničkim karitativnim aktivnostima te bratskim druženjima organiziranim uz važnije blagdane i događaje. Sve to pomoglo je da se mladima približi djelovanje i rad Trećeg franjevačkog reda kao prirodnog nastavka njihovog franjevačkog puta. To je već urodilo prelaskom jednog framaša u bratstvo, što je veliki korak na putu uključenja mladih snaga u zrelu zajednicu kao što je FSR.

Članovi bratstva redovito sudjeluju na seminarima, duhovnim obnovama i godišnjem Kapitulu u organizaciji Područnog ili Nacionalnog vijeća, a samostalno su dosada organizirali bratska hodočašća u Asiz i Poljsku, što ih je još više učvrstilo u zajedništvu.

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska