OFS Tomislavgrad

Prvi zapisi o mjesnom bratstvu Tomislavgrad datiraju iz 1886. godine kada je zajednicu od 15 članova zasnovao je fra Anđeo Nuić. S godinama se broj članova mijenjao.

Danas (veljača 2023.) bratstvo broji 43 člana. Svakoga prvoga petka u mjesecu je Sveta Misa na različite nakane bratstva. Nakon nje u 18:40h u dvorani Tabor imamo redovnu mjesečnu skupštinu koja uvijek počinje večernjom časoslova i molitvom za mjesečne nakane Pape i OFS-a. Dužnost svakog člana je prisustvovati na mjesečnoj skupštini jer se tada dogovaraju i planiraju aktivnosti bratstva, uz to, skoro uvijek na skupštinama imamo i nagovor duhovnog asistenta kojima se produbljuje naše franjevaštvo. U korizmi srijedom u 18:40h imamo Lectio Divina, osim u tjednu kada ju imamo ponedjeljkom u 19h zajedno s Framom. Izvan korizme, srijedom imamo molitvu Franjine ili franjevačke krunice ili obrađujemo teme prikladne za obogaćenje i usavršavanje franjevačkog poziva. Jednom mjesečno u 21h predvodimo molitvu krunice preko valova Radio Marije BiH iz postaje u Livnu. Obilazimo bolesne i članove duboke starosne dobi. Organiziramo predavanja/svjedočenja za bratstvo, aspirante i Framu te hodočašća na koja pozivamo: simpatizere, Framu i župljane. Aktivno sudjelujemo u radu župe kroz: župni zbor, ansambl, čitače, straže na cijelonoćnim klanjanjima pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i sudjelujemo u predvođenju krunica prije večernjih misa.
Susreti sa simpatizerima su prilagođeni njihovim svjetovnim obvezama te se održavaju u dogovoru s duhovnim asistentom i učiteljem formacije.
Bratstvo sudjeluje u svim područnim i nacionalnim aktivnostima i humanitarnim akcijama. Redovno šaljemo svoje članove na duhovne obnove i seminare.
Vijesti iz života bratstva objavljujemo na našem Instagram profilu @ofs.tomislavgrad, web stranici hercegovačkog područnog bratstva i web stranici naše župe https://www.samostan-tomislavgrad.info/ s koje često lokalni portali preuzimaju te vijesti.
Zadnji izborni kapitul bratstva se održao 19. lipnja 2021. godine. Tada su u vijeće bratstva izabrani na službu ministre Marija Dilber, Marina Bandić – doministra, Vjekoslav Bagarić – učitelj formacije, Kata Baković –  tajnica i povjerenica za Framu, Dragica Grgić – rizničarka. Fra Hrvoje Miletić je duhovni asistent bratstva. Vijeće bratstva svoje susrete najčešće održava uoči skupština, a na njima sudjeluje i duhovni asistent i predstavnik Frame za OFS. Idući izbori su planirani za rujan ove godine.

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska