OFS Tomislavgrad

Bratstvo Tomislavgrad u 2021. god. broji 35 članova od toga je 32 člana sa trajnim zavjetima, 3 sa privremenim zavjetima.

Svaki prvi petak imamo mjesečnu ispovijed i svetu misu u spomen svim pokojnim trećarima i našim pokojnim duhovnim asistentima. Odmah nakon svete mise imamo susret bratstva koji animira naš duhovni asistent fra. Sretan Ćurčić. Teme su razmatranje evanđeoskog odlomka datog dana ispričane kroz prizmu Franjinog pogleda.

Članovi u novicijatu i simpatizeri imaju susrete po dogovoru sa učiteljem formacije.

Vijeće svoje sastanke ima po potrebi iza mjesečne skupštine.

Posljednji izborni kapitul bratstva bio je 01. 06. 2018. god. i na tom kapitulu izabrano je vijeće bratstva koje čine: ministar – Vjekoslav Bagarić, doministar – Jozo Ćavar,  učitelj formacije – Jozo Ćavar,  rizničar – Krešo Bagarić te tajnica – Ankica Papac. Duhovni asistent je Sretan Ćurčić.

Većina braće i sestara svakodnevno sudjeluje na euharistijskom slavlju. Svakoga četvrtka u 19 sati predmolimo krunicu, poslije krunice slavimo svetu misu na kojoj čitamo misna čitanja. Nakon mise je klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramenu. Jednom mjesečno sa Framom slavimo svetu misu na kojoj Frama animira liturgijsko pjevanje a mi čitamo misna čitanja ili molitvu vjernika. Misu predmoli duhovni asistent Frame fra Slaven Brekalo.  Jednom mjesečno pred kraj mjeseca imamo cjelonoćno klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu. Bratstvo je aktivno na „straži“ a napose od ponoći do jutrnje mise u 7 sati po sat vremena.

Bratstvo sudjeluje u  karitativnim akcijama koje se održavaju na nivou župe, a radi se o prikupljanju novčane pomoći za udrugu Kap ljubavi koja se brine za najsiromašnije u našoj župi. Bratstvo se odaziva na sve akcije koje organizira Područno i Nacionalno bratstvo.

Bratstvo redovito posjećuje starije članove, te stare i nemoćne u staračkom domu u Tomislavgradu.

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska