Datum: 21. listopada 2019.

Podjeli s prijateljima

Bratstvo OFS-a Veljaci na hodočašću sv. Jakovu Markijskom u Deževicama

Dana 12. 10. 2019. OFS Veljaci zajedno sa svojim duhovnim asitentom fra Stipanom Klarićem u lijepi jesenji dan pođoše na hodočašće u Bosnu. Cijelo vrijeme molitve i pjesme nije nedostajalo. Došavši u Deževice u Crkvu Gospe Snježne, fra Stipan je služio sv. Misu i pobliže nam objasnio o mjestu i o spilji sv. Jakova Markijskog po kojem je i ovo mjesto poznato. Nakon sv. Mise zaputili smo se do spilje, gdje smo u toj Bogom danoj netaknutoj prirodi i ručali. Voda sv. Jakova smatra se čudotvornom te smo je ponijeli svojim kućama u nadi da će nas zagovor sv. Jakova Markijskog i dalje pratit.

U popodnevnim satima stižemo u Brestovsko kod časnih sestra Klarisa. Čim smo ušli ostavili smo vanjski svijet vani. Tu smo osjetili takvu blagost, srdačnost i mir na sestrama da smo ostali oduševljeni. Vjerujemo i da je sv. Franjo tada bio oduševljen. Kako nebi bio kad su sva tri njegova reda zajedno na istom mjestu. S. Janja Dragičević nam je govorila o svom pozivu, putu i radosti do ulaska u samostan. Želimo im da ustraju do kraja u ovom svetom zvanju na slavu Bogu i spasenje duša.

Povratak kući je bio isto plodonosan. Upoznaš bolje sestru i brata u bratstvu. Naučiš i vidiš nešto novo. I na kraju samo možemo biti zahvalni i reći baš kao i sv Franjo: “Uvijek se radujte! Ne dolikuje Božjem sluzi da bude žalostan i potišten!”

Ivana Bebek, OFS Veljaci

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska