Datum: 4. listopada 2022.

Podjeli s prijateljima

Čestitka Nacionalnog vijeća OFS-a u BiH za svetkovinu sv. Franje

Draga sestro, dragi brate!
Evanđelje nedjelje uoči ovogodišnje svetkovine našeg serafskog oca sv. Franje završilo je Isusovim riječima: „Tako i vi: kad izvršite sve što vam je naređeno, recite: Sluge smo beskorisne! Učinismo što smo bili dužni učiniti!“ (LK 17,10).
Nedvojbeno su ove riječi, one bliske sv. Franji, mogle podsjetiti na njegovu poniznost, potpunu predanost Božjoj riječi i pozivu koji je čuo ispod križa sv. Damjana. I sam je svojoj braći rekao ono što mi danas često koristimo kao međusobni poticaj i opomenu: Braćo, krenimo sve ispočetka, jer do sada nismo gotovo ništa učinili. Franjo, čovjek velikih djela i žrtve, nije se uznosio zbog onoga što je činio, nego je sve smatrao nedovoljnim, a sebe nedostojnim.
Neka nam Gospodin podari da nam, po zagovoru sv. Franje, Evanđelje koje smo zavjetovali živjeti bude svakodnevni poticaj da činimo, ne samo ono što smo dužni učiniti, nego i da se poput sv. Franje potpuno predamo te ustrajemo u onome što smo započeli, učeći se poniznosti i malenosti.
Svim članovima Franjevačkog svjetovnog reda, Franjevačke mladeži kao i cijeloj franjevačkoj obitelji, sretna i blagoslovljena svetkovina sv. Franje!


Nacionalno vijeće OFS-a u BiH

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska