Datum: 7. ožujka 2011.

Podjeli s prijateljima

Čitluk: Izborna skupština mjesnog bratstva

U petak, 4. ožujka 2011. u prostorijama župnoga ureda u Čitluku, održana je izborna skupština mjesnog bratstva Trećeg franjevačkog reda. Skupštinom su predsjedali ministra Hercegovačkog područnog bratstva sestra Gordana Crnjac, te duhovni asistent ovog bratstva fra Miro Šego, koji je bio delegat fra Josipa Vlašića, područnog asistenta, koji je bio spriječen sudjelovati na skupštini. Fra Josip je večer prije izbora imao susret s bratstvom te je u toj prigodi održao kratki nagovor o identitetu i naravi FSR-a.

Na skupštini je bilo prisutno 16 članova bratstva koji imaju trajne zavjete, te četvero kandidata za život u bratstv. Nakon molitve, koju je predvodio fra Miro, pristupilo se izborima onako kako to traže Generalne konstitucije. Najprije se biralo ministra bratstva. Apsolutnom većinom glasova izabrana je sestra Zdenka Milićević, koja je i prihvatila službu. Zatim se biralo doministra bratstva. Apsolutnom većinom glasova izabrana je sestra Zdravka Pervan. Također, prihvatila je službu. Nakon toga pristupilo se izboru ostalih službi u bratstvu: za učitelja formacije je izabrana sestra Ivanka Ćavar, za rizničara sestra Danica Pervan te za tajnika sestra Mirjana Primorac. Na upit područne ministre, sve su one prihvatile službe na koje ih je bratstvo izabralo.

Nakon izbora, područna ministra je svima čestitala, a fra Miro je izmolio molitvu i blagoslov pri izboru novog vijeća, onako kako je predviđeno Obrednikom FSR-a. Potom je uslijedilo čestitanje. Na koncu je područna ministra uputila prigodne riječi nazočnima i potaknula ih na ustrajnost u njihovom životu i radu.

fra Miro Šego

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska