Datum: 7. lipnja 2016.

Podjeli s prijateljima

Duhovna obnova i slavlje zavjeta i primanja u bratstvu OFS-a Kočerin

U bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) Kočerin održano je slavlje prvih zavjeta te obnova zavjeta i primanje u Red.

Za ove obrede članovi bratstva pripremili su se popodnevnom duhovnom obnovom, koja se održala 30. svibnja 2016. Duhovna obnova započela je molitvom krunice i svetom misom koju je predslavio duhovni asistent bratstva fra Mario Knezović. Fra Mario je u propovijedi potaknuo sestre na dosljedno i ustrajno življenje zavjeta uz napomenu da će se pojavljivati razne kušnje i trpljenja, koje treba nadići. Nakon svete mise, duhovni nagovor sestrama održao je fra Sretan Ćurčić, duhovni asistent bratstva Drinovci. Fra Sretan je govorio o zahvalnosti, jer sve što imamo je dar Božji, osim naše gluposti – grijeha. Spomenuo je i ljudsko nezadovoljstvo, uvijek nešto čekamo, stavimo život na čekanje i onda nikako ne živimo život. Osvrnuo se i na život u Franjevačkom svjetovnom redu te poručio sestrama kako treba raditi na sebi, rad na sebi je odlika franjevačke duhovnosti.

Obred prvih zavjeta održan je u nedjelju, 5. lipnja 2016. pod pučkom svetom misom koju je predslavio kočerinski župnik i duhovni asistent bratstva fra Mario Knezović. Svoje prve privremene zavjete dalo je 5 sestara. Sestre su zavjetovale živjeti evanđelje Isusa Krista u Franjevačkome svjetovnom redu, opslužujući njegovo Pravilo. Zavjete je primila mjesna ministra Josipa Vukoja a u ime Crkve i Reda potvrdio duhovni asistent fra Mario. Svjedoci zavjetovanja bile su sestre Marela Banožić i Josipa Marušić. Uz članove bratstva Kočerin slavlju zavjetovanja ovih sestara pridružile su se i sestre s Humca te područna ministra Ankica Zelenika.

Kako nam i nalažu Generalne konstitucije OFS-a, obred primanja u Red i obnove zavjeta održan je na mjesečnom susretu bratstva, u ponedjeljak 6. lipnja. U Franjevački svjetovni red primljeno je 5 sestara a 3 sestre su obnovile na godinu dana svoje obećanje.

U radosti zbog pridruženja novih članova, bratstvo se obvezalo pomagati im na njihovu putu svojim prijateljstvom, molitvom i svjedočenjem vlastitoga života. Sestarama primljenim u bratstvo i našim zavjetovanicima želimo da Gospodin udijeli ustrajnost u toj odluci da bi usred svijeta bile kvasac evanđeoskoga života.

Vijeće OFS-a Kočerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska