Datum: 23. studenoga 2022.

Podjeli s prijateljima

Duhovna obnova i zavjeti u OFS Mostar

U subotu 19. studenoga u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru održana je duhovna obnova za članove OFS-a, ali ujedno i obiteljski susret koji organizira udruga Kairos.

Tema zajedničkog susreta bila je ‘Obitelj – dom prve duhovnosti’ koju je predvodio fra Jozo Grbeš. Subotnji susret je počeo svetom misom u 11 sati, a nastavio se s dva predavanja fra Joze te se sve završilo zajedničkim ručkom i druženjem u dvorani ispod zvonika.

Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije istaknuo je obitelj kao mjesto očuvanja i prenošenja katoličke vjere, a posebno se osvrnuo na svoja iskustva tijekom 30-godišnjeg rada u Americi te naglasio kako je danas, ali i za budućnost bitno kakvim ljudima smo okruženi, odnosno tko su nam prijatelji i bližnji. 

Na blagdan Krista Kralja u hercegovačkoj prijestolnici članovi mostarskog bratstva dali su privremene i trajne zavjete, a jedan brat je na godinu dana obnovio zavjete. 

Među privremenim zavjetovanicima su zaručnici Pero Brkić i Marija Rezić, a Nikola Krstičević je obnovio zavjet. Na trajno zavjetovanje su se zavjetovali Marija Brbor, Magdalena Brbor, Ema Prce, Ivana Kolobara i Zoran Kolobara.

Svečano misno slavlje predvodio je gvardijan i župnik fra Danko Perutina, koji je ujedno i duhovnih mostarskog bratstva. Uz homiliju prikladnu jučerašnjem blagdanu, fra Danko se dotaknuo i života svjetovnih franjevaca kroz tri točke: služenja, slušanja i molitve istaknuvši da nema pravog odnosa s Bogom i ljudima bez ovih osnovnih elemenata na koje smo svi pozvani.

Nakon svete mise članovi OFS-a, Frame, prijatelja, obitelji i cijele župne zajednice nastavili su zajedničko druženje uz zakusku i pjesme.

Zoran Kolobara, OFS Mostar

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska