Datum: 28. siječnja 2020.

Podjeli s prijateljima

Duhovna obnova OFS-a Međugorje u Karmelu sv. Ilije

Već pomalo i tradicionalno, četvrti put, članovi OFS-a Međugorje imali su duhovnu obnovu u Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru od 24.do 26. siječnja 2020.

Kao i proteklih godina imali smo priliku povesti i članove svoje obitelji. Oni su donijeli i posebnu svježinu i živost našem druženju.

Srdačnim dočekom već na ulaznim vratima dočekala su nas vedra lica naših domaćina. Nakon smještavanja i večere slijedila je molitva krunice i druženje uz pucketanje vatre do dugo u noć.

Naš duhovni asistent fra Zvonimir Pavičić u subotu nam je priredio predavanje na temu “Sloboda”. Rad u paru i skupini, analiza brojnih izreka i teorija o slobodi te izmjena mišljenja o toj temi zaista bio je pun pogodak za sve nas, posebno jer živimo u vremenu i izazovima koji nam tako vješto uzimaju slobodu. Stalno nam se ističe pravo na slobodu govora, mišljenja, slobodu izbora a zapravo nismo ni svjesni koliko smo zarobljeni ekranima, medijima i koliko uistinu nemamo slobodu. Da tajna slobode počiva u hrabrosti, da je bogatstvo lijepo a da je sloboda još ljepša, da je priroda najbolji učitelj slobode, da kad imamo manje potreba to smo slobodniji, samo su neki od zaključaka o slobodi.

Poslijepodne provodimo u opuštenoj atmosferi, molimo krunicu i slavimo sv. misu a za najmlađe fra Zvonimir je pripremio crtani film o životu i obraćenju sv. Franje.

Sve što je lijepo kratko traje i brzo prođe pa tako došla je i nedjelja kada smo se nakon krunice, sv. mise i ručka oprostili od ovog komadića raja na zemlji i polako osvježeni i napunjenih baterija, pošli svojim domovima.

Od srca zahvaljujemo redovnicima – karmelićanima koji vode ovaj duhovni centar što su nam omogućili ovako lijepe trenutke sabranosti, molitve i odmora.

Veliko hvala i našem duhovnom asistentu fra Zvonimiru Pavičiću koji uvijek na svoj poseban, prepoznatljiv, nenametljiv a tako snažan način djeluje i oblikuje naše bratstvo!

Sestra Jelena, OFS Međugorje

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska