Datum: 26. studenoga 2012.

Podjeli s prijateljima

FSR Čitluk: primanja i zavjeti u bratstvu

Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda u Čitluku bogatije je za pet novih članova. Naime, u trodnevnici Kristu Kralju zaštitniku župe, u četvrtak 22. studenoga 2012. dvoje novih članova primljeno je u bratstvo, a troje njih je položilo svoje privremen zavjete. Na večernjoj svetoj misi koju je predvodio fra Josip Vlašić, područni duhovni asistent FSR-a u Hercegovini uz koncelebraciju fra Mire Šege, duhovnog asistenta mjesnog bratstva u Čitluku, u mjesno bratstvo primljeni su Zvonimir Barišić i Ruža Vidić. Troje članova bratstva, nakon godine formacije, dalo je svoje privremene zavjete na godinu dana: Ines Milićević, Josip Primorac i Sandra Marinčić. Primanje i zavjete dali su pred sestrom Zdenkom Milićević, mjesnom ministrom.

Fra Josip je u svojoj homiliji ohrabrio kandidate i zaželio im ustrajnost u njihovu pozivu kao i odgovornost u njihovu svjedočenju i životu, ponajprije u vlastitoj obitelji, a zatim u župnoj zajednici i društvu općenito.

Nakon mise ostali smo u klanjanju pred Presvetim Sakramentom a nakon toga nastavilo se s bratskim druženjem u velikoj župnoj dvorani. Novim članovima koji su primljeni i onima koji su dali zavjete iskreno čestitamo.

fra Miro Šego

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska