Datum: 5. svibnja 2012.

Podjeli s prijateljima

FSR Kočerin: Obred primanja

U rujnu 2011. godine u župi Kočerin započeli su susreti simpatizera svetog Franje koji žele živjeti u Franjevačkom svjetovnom redu. Kroz vrijeme uvođenja susrete je animirao fra Mladen Vukšić, kočerinski župnik, te kandidatima približio život u bratstvu.

Dana 24. travnja 2012. primljeni su novi članovi u Franjevački svjetovni red. U bratstvo su primljena dvadeset i četiri člana. Kako trenutno bratstvo na Kočerinu nije kanonski oblikovano, život nije uređen kako nalažu Generalne konstitucije FSR-a, članove je u Red primila Marija Brekalo, područna ministra, a u ime Reda i Crkve potvrdio fra Josip Vlašić, područni duhovni asistent.

Nakon primanja, područna ministra je svakome predala Pravilo i Generalne konstitucije Franjevačkog svjetovnog reda. Marija je uputila i izraz dobrodošlice u ime Područnog vijeća, te iskazala radost zbog novih članova, jer su oni potvrda da je naše Hercegovačko područno bratstvo živo i raste.

Prigodnim riječima nazočnima se obratio i fra Josip Vlašić te potaknuo na život u bratstvu protkan franjevačkim duhom, a potom je riječ imala i Mila Čuljak, područna učiteljica formacije, koja će animirati susrete početne formacije. Obredom primanja kandidati započinju vrijeme formacije, koje će dostići svoj vrhunac zavjetovanjem evanđeoskog života.

Na kraju je svoju čestitku izrekao fra Mladen Vukšić, te naglasio kako je ovaj Obred veliki događaj za cijelu župu. Pozvao je sve prisutne da nakon blagoslova ostanu u bratskom druženju uz malu zakusku.

Obred primanja je slavljen u sklopu Večernje molitve iz Časoslova. Pjevanje su animirale sestre iz mostarskog FSR-a, koje su inače iz župe Kočerin. Prisutni su bili i članovi kočerinskog bratstva koji su u bratstvu od ranijih godina kada je bratstvo aktivno djelovalo.

Područno vijeće

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska