Datum: 23. listopada 2012.

Podjeli s prijateljima

FSR Mostar: Večer sjećanja na Ivana Pavla II.

Mjesno bratstvo FSR-a Mostar, tj. Povjerenstvo za djelatnu prisutnost u Crkvi i svijetu, organiziralo je 22. listopada Večer sjećanja na Ivana Pavla II. Povod je bio liturgijski spomen toga dragog blaženika, a dodatni motiv jest Godina vjere koja je na samom početku. Susret je održan u prostorijama franjevačkog samostana u Mostaru, a počeo je u 18,30. Tražilo se mjesto više!

Na samom početku pušten je kratki video s govorom Ivana Pavla II., potom je ženska vokalna skupina Tibia iz Širokog Brijega izvela papinu pjesmu, svima omiljenu „Krist na žalu“. Nakon pjesme sve prisutne je u ime samostana pozdravio fra Josip Vlašić te je zahvalio bratstvu FSR-a što su organizirali ovu večer. Nakon fra Josipa riječ je uzela Marija Šaravanja, koja je bila voditelj i moderator Večeri sjećanja. U ime bratstva Marija je pozdravila sve prisutne i zahvalila im na tako dobrom odazivu. Ujedno je kazala kako je ovo prvi u nizu susreta koje će organizirati bratstvo FSR-a u Godini vjere.

Posebni gost večeri bio je Domagoj Pejić, urednik i voditelj na Hrvatskom katoličkom radiju, koji je za ovu prigodu došao iz Zagreba. Marija ga je u ime svih pozdravila i prepustila mu mikrofon, pitajući ga o motivima njegove ljubavi prema blaženom Papi. U svom govoru Domagoj je govorio o doživljaju voljenog Pape te o hodočašću pješice iz Zagreba do Rima, kako bi Ivanu Pavlu II. rekao hvala, prikazao Bogu žrtvu hodočašća za njega te mu čestitao njegov 84. rođendan. Spomenuo je i svoj odlazak na hodočašće kroz Poljsku, na kojem je obišao sva mjesta koja su obilježila Papin život. Također, Domagoj je govorio o svojim dvjema knjigama: Hvala, Sveti Oče, koja je dnevnik spomenutog hodočašća u Rim, i Santo subito, u kojoj se opisuju izabrani događaji iz Papinog života.

Pred kraj susreta i publika je mogla Domagoju postaviti pitanje te je tako nastavljeno sjećanja na Papu putnika i patnika, a susret je završen pjesmom skupine Tibia, zajedničkom molitvom za dobivanje milosti po zagovoru blaženog Ivana Pavla II. i zahvalnim riječima Marije Šaravanje.

FSR Mostar

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska