Hodočasnička Ikona kraljice franjevačke obitelji u župi svetog Mihovila Arkanđela Drinovci
Datum: 6. srpnja 2023.

Podjeli s prijateljima

Hodočasnička Ikona kraljice franjevačke obitelji u župi svetog Mihovila Arkanđela Drinovci

U srijedu 28. lipnja ministra našeg bratstva sestra Nives Tomas i učiteljica formacije Višnja Glavaš su preuzele putujuću Ikonu Kraljice Franjevačke obitelji od mjesnog bratstva Široki Brijeg.
Svečani doček Hodočasničke Ikone Kraljice franjevačke obitelji u našoj župi upriličen je u petak, 30. lipnja u 20 sati. U svečanoj procesiji ministra sestra Nives praćena članovima  mjesnog bratstva Drinovci i bratstvima Sovići-Gorica, Vitina i Široki Brijeg, donijela je Hodočasničku Ikonu pred oltar i izložila ju uz oltar, nasuprot ambonu. Svetu misu je slavio duhovni asistent OFS-a fra Dario Galić. U svojoj propovijedi je istaknuo da kao što je Majka Božja nosila kralja mira i mi danas trebamo nositi mir oko sebe. Ikona Blažene djevice Marije i moći svetaca nas žele potaknuti na nasljedovanje njihovih primjera koji su se hranili riječi Božjom, vječnom istinom, koja je oblikovala njihov život, pa tako i mi molimo: „Gospodine ti nas vodi!“ Misno slavlje je uzveličao Veliki župni zbor, svojim skladnim pjevanjem.
Počašćeni smo  i s osobitom radošću  i zahvalnošću smo prihvatili da je hodočasnička Ikona Kraljice franjevačke obitelji izabrala naše bratstvo kao jednu stanicu svog europskog hodočašća. Ikona Kraljice franjevačke obitelji je svojim dolaskom donijela milost u našu župnu zajednicu koju smo svi osjetili i pružila nam priliku da svu našu ljubav, sve naše molitve i prošnje, sve naše boli, povjerimo Njoj, Kraljici franjevačke obitelji, našoj Gospi.
Ikona je u našoj župi bila izložena na čašćenje u periodu od 30. lipnja do 5. srpnja. U navedenom periodu sa ikonom smo posjetili jednu bolesnicu i imali svakodnevne pobožnosti  molitve franjevačke krunice 7 Marijinih radosti  uz litanije franjevačkih svetaca,  kao i osobne pobožnosti čašćenja Ikone.
U srijedu, 5. srpnja  2023. godine Ikona je nakon svečanog slavljenja svete mise predana članovima mjesnog bratstva Čerin.
Ikona nastavlja svoj hodočasnički put, a kako bi nam ostala trajna uspomena milosnog trenutka boravka Ikone u našoj župi, izradili smo sličicu na kojoj se s jedne strane nalazi Ikone Kraljice franjevačke obitelji, a s druge strane napisano je kako moliti franjevačku krunicu – krunicu sedam radosti Blažene Djevice Marije.
Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u duhovnom molitvenom programu i molimo našu nebesku Majku da u današnjem svijetu možemo svjedočiti Kristovo evanđelje po primjeru sv. Franje.

Milena Leventić, OFS Drinovci

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska