Hodočasnička ikona kraljice franjevačke obitelji u župi svetog Stjepana Čerin
Datum: 13. srpnja 2023.

Podjeli s prijateljima

Hodočasnička ikona kraljice franjevačke obitelji u župi svetog Stjepana Čerin

U srijedu 05. srpnja duhovni asistent fra Tomislav Sablje, sestra Lidija Šarac povjerenica za Framu i sestra Anita Lesko doministra preuzeli su Ikonu Kraljice Franjevačke obitelji od mjesnog bratstva Drinovci. Četvrtak 06. srpnja upriličen je svečani doček Ikone Kraljice Franjevačke obitelji.
U svečanoj procesiji bratstvo Čerin zajedno sa Framom i duhovnim asistentom fra Tomislavom Sablje i župnikom fra Velimirom Bagavac ušli su u Crkvu. Ministra Iva Medić unijela je hodočasničku Ikonu u Crkvu i postavila je na prikladno mjesto nasuprot ambonu.
Fra Tomislav je okadio oltar i Ikonu te započeo sveto misno slavlje uz suslavlje našeg župnika fra Velimira. Misno slavlje je svojim pjevanjem uzveličao zbor Frame Čerin. 
Fra Tomislav je u propovjedi naglasio kako se Blažena Djevica Marija za života uzdigla duhom Bogu, opažala je snagu istine i poniznosti, Božju skrb za siromašne. Sva se povjerila Bogu, svoju volju polagala u Božje ruke i završio sa tim da se i mi zapitamo koliko se predajemo u Božje ruke i dali dozvoljavamo da i nama Svevišnji učini velika djela ljubavi.
Nakon misnog slavlja uslijedilo je zajedničko fotografiranje. Kako bi i u našem bratstvu i župi ostala trajna uspomena boravka Ikone i velike milosti koju nosi sa sobom i mi smo kao i ostala bratstva dali izraditi sličicu na kojoj se s jedne strane nalazi Ikona Kraljice Franjevačke obitelji, a s druge strane napisano kako moliti franjevačku krunicu – krunicu sedam radosti Blažene Djevice Marije.
U petak 07. srpnja dio članova Vijeća: povjerenica za Framu Lidija Šarac, tajnica Silvana Šantić, doministra Anita Lesko i sestra Ankica Lesko odnijeli su Ikonu kod bolesne članice bratstva, koja je još uvijek aktivna na sastancima, Ljilje Barbarić koja uskoro puni 80. godina, a u OFS je stupila 1968. godine.
Svih dana boravka u našem bratstvu i župi Ikona je pobožno čašćena uz svetu krunicu i molitve. Posebno nam je bilo drago što je sve vrijeme od 05. do 10. srpnja koliko je Ikona boravila kod nas Crkva bila otvorena za sve župljane i nas, tako da je u bilo koje vrijeme moglo se doći častiti Ikonu, moliti pred njom, prikazivati svoje molitve i zahvale u tišini.
Dana 10. srpnja upriličen je svečani ispraćaj Ikone koju smo predali članovima mjesnog bratstva OFS-a Mostar. 
Zahvalni smo Gospodinu na ovoj velikoj milosti što smo u našoj župi i bratstvu imali čast svečano dočekati i častiti Ikonu Kraljice Franjevačke obitelji.

Silvana Šantić, OFS Čerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska