Datum: 22. travnja 2015.

Podjeli s prijateljima

Izabrano novo područno vijeće Frame Hercegovina

Od 17. do 19. travnja 2015. u kući susreta Domus pacis održana je područna izborna skupština područnog bratstva Frame Hercegovina. Skupštinu su činili područni duhovni asistent fra Slaven Brekalo, članovi područnog vijeća te 49 framaša iz mjesnih bratstava. U subotu nam se priključila i nacionalna predsjednica, Ivana Baban, te u nedjelju bratski animator, predstavnik OFS-a u Frami, Vinko Glibić.

U prvom dijelu skupštine koju je predvodila područna predsjednica, Marijana Mikulić, predsjednici mjesnih bratstava su iznosili kratki osvrt na njihov rad od prošle područne skupštine koja je bila u travnju 2014. Svoja izvješća su podnosili i sama područna predsjednica, područni duhovni asistent te područna blagajnica, Kristina Primorac.

Izborni dio skupštine uslijedio je sutra, 18. travnja, kojim je predsjedala nacionalna predsjednica, Ivana Baban. Nakon molitve i zaziva Duha svetoga uslijedili su sami izbori. Za novo područno vijeće u Hercegovini izabrani su:
Josipa Matić – predsjednica (Frama Humac)
Ivana Gudelj – potpredsjednica (Frama Mostar)
Magdalena Musa – tajnica (Frama Čerin)
Andrias Bartulić – blagajnik (Frama Kongora)
Kristina Primorac – voditeljica formacije (Frama Čerin)
Katarina Mikulić – šesti član vijeća (Frama Kočerin).

U nedjelju, 19. travnja, novoizabrana predsjednica, Josipa Matić, je animirala raspravu za sljedeće dvogodište. Smjernice koje su izglasane na raspravi su:

Da od ove područne izborne skupštine područno vijeće izdaje časopis Frame Hercegovina -Tragove jednom u dvogodišnjem mandatu budući da izdavanje časopisa iziskuje velika financijska sredstva, a u mjesnim bratstvima nije još dovoljno zaživjelo.

Da područno vijeće Frame Hercegovina nastavi svake dvije godine s naizmjeničnom organizacijom Sabora i hodočašća u Asiz područnog bratstva Frame Hercegovina, ovisno o okolnostima i drugim projektima u toj godini koji izravno utječu na organizaciju istih. S tim da ovi projekti, bez obzira na okolnosti, ne mogu biti u istoj godini već uvijek godinu za godinom

Da područno vijeće Frame Hercegovina zatraži od mjesnih bratstava Frame da od iduće redovne skupštine uz dosadašnju potrebnu dokumentaciju, mjesni voditelji formacije podnose samo pismeno izvješće područnoj voditeljici formacije.

Da područno vijeće Frame Hercegovina barem jednom u svom mandatu obavi bratski pohod svakom mjesnom bratstvu ovisno o njihovim potrebama.

Skupština je završena 19. travnja nakon što smo izabrali sedam delegata područnog bratstva koji sljedeći vikend idu na Nacionalnu izbornu skupštinu koja će se održati u Bijelom Polju.

Magdalena Musa, područna tajnica Frame

Preuzeto sa frama-hercegovina.com

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska