Datum: 14. prosinca 2017.

Podjeli s prijateljima

Izišao novi broj lista Franjinim stopama

U ovom vremenu Adventa izlazi i novi broj lista Franjevačkoga svjetovnog reda i štovatelja svetog Franje, Franjinim stopama.

Uvodni dio donosi božićne čestitke duhovnog asistenta OFS-a Široki Brijeg fra Dane Karačića, koji piše kako je Bog Isusovim rođenjem na tjelesan način ušao u ljudsku povijest.

Fra Antonio Šakota u tekstu „Božićno ozračje sv. Franje“ ističe koliko je sv. Franjo držao do svetkovine Božića.

Fra Antonio Musa donosi tekst „Božićni putevi“ u kojem zaključuje da nas Božji putevi vode do tišine betlehemskih jaslica te je to put koji trebamo tražiti.

Kroz tekst „Prestalo je kucati srce ispunjeno brigama za narod“ donosimo ulomke iz pisama fra Didaka Buntića kojima obilježavamo 100. obljetnicu spašavanja djece od gladi.

U rubrici Liturgijski kutak ovaj put čitatelji mogu čitati o ulozi Liturgijskog čitača.

O ulozi žene u obitelji piše fra Mladen Rozić u rubrici Život u obitelji. On ističe da bi kršćanske žene i majke trebale postajati svjesne svoje nezamjenjive uloge.

Fra Ante Kutleša piše o svom višegodišnjem iskustvu života kao misionar u Kongu u rubrici Sinovi svetoga Franje. Svojim iskustvom fra Ante želi naglasiti važnost i ovakvih djela milosrđa o kojima rijetko mislimo. Svaka pomoć, pa i ona najmanja je važna braći u Kristu koja su nam daleko.

Donosimo i svjedočanstvo fra Augustina Čordaša koji piše o traženju između njega i Boga. Također o svom pozivu govori i č. s. Monia Ljubić koja naglašava važnost prepoznavanja poziva u svom životu, o čemu više možete pročitati u tekstu:„Prepoznavati Božju volju“.

Nekoliko svjedočanstava braće i sestra iz različitih bratstava čitatelji mogu pronaći u rubrici Svjedoci govore. Tako možete pročitati tekst „Moj poziv se rodio u Asizu“ sestre Ruže Vidić članice OFS-a Čitluk, priču „Franjo i ja“ sestre Marije Brnadić iz OFS-a Gorica ili „Gdje ti je brat (sestra)?“ brata Jurice Laco iz OFS-a Mostar.

Medijska sekcija Frame Široki Brijeg predstavila se u sklopu rubrike Evanđelje u medijima, gdje čitatelji mogu pročitati iskustva mladih koji su dali svoje vrijeme Kristu, Frami i raznim sekcijama te koliko su mnogostruko primili iz tog darivanja.

Fra Dane Karačić u rubrici Uzorni likovi naših trećarica piše o pokojnoj Milki Zovko, majki fra Joze i s. Fabijane u tekstu pod naslovom „Bila je „anđeo mira“. Priče iz života ovako jednostavnih i pobožnih ljudi svima nama mogu biti nadahnuće i primjer.

Rubrika Trećari ili bećari donosi tekst: „Jednon smo šutili 45 godina, nećemo, brte jopet“.

Od brojnih događaja koji su obilježili proteklo vrijeme pišemo o primanjima i zavjetovanjima u bratstvima Klobuk, Ružići, Široki Brijeg, zatim izvještaje s Generalnog kapitula OFS-a u Rimu i hodočašća u Kraljevu Sutjesku.

Predstavom „Sebet nas i naše dice“ braća i sestre širokobriješkog bratstva obilježili su 100 godina slanja gladne djece u Slavoniju, iz koje svi možemo puno naučiti o fra Didaku i prošlim vremenima.

Uz navedeno, tu su i stalne rubrike: Otvaramo Bibliju, Čitamo Pravilo, Stopama pobijenih, Naši pokojni, Prinove u našim obiteljima.

Svaki čitatelj zasigurno može pronaći nešto što će mu u današnjem medijski eksponiranom svijetu pružiti duhovno osvježenje.

Marija Zelenika, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska