Datum: 11. srpnja 2024.

Podjeli s prijateljima

Izlet bratstva OFS Čitluk u Slano

U subotu 6.7. 2024. bratstvo Čitluk je već tradicionalno zajedno s duhovnim asistentom fra Mirom Šegom krenulo na jednodnevni izlet.
Ovog puta destinacija je bila Slano. Izletu su se priključili i članovi obitelji te je bio najbrojniji do sada od ukupno 94 sudionika. Dolaskom u Slano dočekao nas je fra Stipan Klarić gvardijan i župnik samostana u Slanom. Nakon tople dobrodošlice fra Stipan nam je predstavio bitne povijesne činjenice o  crkvi te arheološki muzej u sklopu samostana.
Svetom Misom u 10 sati, koju je predvodio duhovni asistent fra Miro Šego, započeli smo svoj dan. Na Misi su služili naši vrijedni župni ministranti, a pjevanjem je sve uveličala naša Klara Primorac. Nakon Svete Mise imali smo slobodno vrijeme za druženje i kupanje.
Ručak smo imali u crkvenoj dvorani koji je pripremio, naš domaćin fra Stipan, koji se iskazao u roštiljanju. Ovim putem želim pohvaliti našu braću trećare koji su predano i vrijedno pomagali u pripremi ručka. Za to vrijeme mame trećarice su uživale s dječicom na plaži.
Poslije ručka molila se krunica Božjega milosrđa u crkvi sv. Jeronima u 15 sati, a nakon molitve nastavili smo svoje druženje. Muški dio bratstva kratko je uživao bućajući u obližnjem samostanskom masleniku.
U 20 sati smo se rastali sa fra Stipanom i zahvalili na gostoprimstvu te autobusom krenuli natrag u svoju župu.
Zahvaljujemo Bogu na predivnom danu i nadamo se skorom susretu sa fra Stipanom.

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska