Datum: 1. prosinca 2012.

Podjeli s prijateljima

Molitveni lanac ljubavi FSR-a i Frame u BiH

Na sjednicama Nacionalnog vijeća OFS-a i Frame BiH održanim u mjesecu studenom 2012. godine između ostalog je zaključeno da se na nacionalnoj razini za OFS i Framu BiH tijekom crkvene godine za svako posebno liturgijsko vrijeme izaberu određene molitvene nakane za koje bi se zajednički molilo. Bliži nam se nova liturgijska godina koja će početi na prvu nedjelju došašća 2. 12. 2012. godine kada ćemo i započeti s molitvama. Molitvena akcija je organizirana pod naslovom: „MOLITVENI LANAC LJUBAVI“. Drugi franjevački red, sestre klarise iz Brestovskog, su podržale ovu akciju i stoga smo svi u duhu molitve kao jedna obitelj.

Svako bratstvo na te nakane može po volji prikazati različite molitve: časoslov, krunicu, klanjanje, pobožnost puta križa, osobne molitve i slično. Mogu se organizirati i različite inicijative: slušanje i razmatranje Božje riječi, tribine, post i dobra djela kršćanske ljubavi. I jedna Zdravo Marija izmoljena srcem je vrijedna i Gospodin će dati svoj blagoslov. Kroz narednu liturgijsku godinu predlažemo sljedeće molitvene nakane:

1. U adventu ili došašću koje je crkveno vrijeme priprave za rođenje Isusovo i proslavu radosnog obiteljskog blagdana Božića predlažemo molitvu za duhovnu obnovu obitelji u našoj domovini BiH.

2. Papa Benedikt XVI. je na 50. obljetnicu početka II. vatikanskog koncila, 11. listopada 2012. proglasio Godinu vjere i Nove evangelizacije. Korizma je dio liturgijske godine u kojem se kršćani pokornički pripremaju za blagdan Uskrsa. To vrijeme ćemo prikazati upravo za: dar vjere i Nove evangelizacije.

3. Svibanjsku pobožnost ćemo prikazati na nakanu za nova duhovna zvanja. Molimo da Gospodin obnovi svoju Crkvu novim zvanjima i pozove mlada srca koja će se odazvati da po primjeru sv. Franje i sv. Klare slijede Isusa Krista, i budu radosni navjestitelji Evanđelja.

4. Devetnicu sv. Franji kao pripravu za njegov blagdan 4. listopada prikazali bi uvijek za duhovnu obnovu Reda manje braće, sestara klarisa, Frame i OFS-a.

5. Sveti Franjo je uzeo kao nebesku pokroviteljicu i zaštitnicu Reda Blaženu Djevicu Mariju koju je sam svim srcem štovao i neizmjerno ljubio. Marijin mjesec listopad i molitvu svete krunice bi stoga posebno prikazali na nakanu za sve nerođene. Neka molitva OFS-a i Frame bude za kulturu života nasuprot kulture smrti koja je sve prisutnija u zapadnim razvijenim zemljama. Uz godinu vjere i nove evangelizacije svim mjesnim bratstvima obilje Božjeg blagoslova i mira žele:

Josipa Vukoja, nacionalna predsjednica Frame

Fra Josip Vlašić, nacionalni duhovni asistent Frame

Nives Kanevčev, nacionalna ministra OFS-a

Fra Danijel Rajić, nacionalni duhovni asistent OFS-a

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska