Datum: 29. listopada 2019.

Podjeli s prijateljima

Nacionalno hodočašće OFS-a u Kraljevu Sutjesku

Pod geslom „Bog moj i sve moje!“ održano je, u nedjelju 27. listopada 2019., 11. Nacionalno hodočašće u Kraljevu Sutjesku u organizaciji Nacionalnog bratstva OFS-a Bosne i Hercegovine i Bosanskog bratstva kraljice Katarine. Na ovo hodočašće odazvala su se bratstva iz cijele Bosne i Hercegovine.

Na početku službenog susreta pristune članove su pozdravili u ime domaćina gvardijan fra Željko Brkić, zatim nacionalna ministra OFS-a Matea Soldo i područni ministar bosanskog bratstva Marijan Begić.

Nakon uvodnih pozdrava s. Božica Lončar iz bratstva Široki Brijeg je održala inspirativno predavanje na temu „Bog moj i sve moje“. Iza predavanja uslijedila je sv. misa koju je vodio duhovni asistent bosanskog bratstva OFS-a fra Davor Petrović.

Poslije mise započelo je druženje i zajedništvo svih bratstava ispred crkve. Organizatori su se potrudili osigurati šator, stolove i stolice tako da smo nakon duhovne okrjepe mogli utažiti i tjelesnu glad. Tu se najviše osjetilo bratsko zajedništvo, jer je svatko nešto ponio od hrane i svi su dijelili jedni s drugima što su imali.

Dan je bio prekrasan, pa smo nakon toga uživali u očaravajućoj prirodi koja okružuje crkvu i samostan. Osim toga, mogli smo se opustiti i uz nastupe folklornih društava iz cijele Bosne i Hercegovine.

Na povratku kući naše bratstvo Mostar svratilo je kod sestara klarisa u Brestovsko. Nakon toga susreta svi smo bili obogaćeni i pod dojmom ljubavi, mira i radosti kojim zrače sestre klarise. To je svakako bio vrhunac jednog predivnog dana. Bogu hvala i slava!

Marija Krešić, OFS Mostar

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska