Datum: 24. veljače 2020.

Podjeli s prijateljima

Najava: Predstava “Dide, pobiše nam fratre” u Mostaru i Zagrebu

Nakon Širokog Brijega, Drinovaca i Međugorja, predstava ” Dide, pobiše nam fratre” održati će se i u Mostaru u četvrtak 27. veljače  2020. u 19.30 sati u kripti crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru. Predstava je u izvedbi OFS-a i Frame Široki Brijeg, a autorica i redateljica predstave je članica bratstva Mirela Lovrić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti. Pisana je na temelju svjedočenja preživjelih svjedoka te po knjizi Joze Tomaševića Koške “Istina o ubijenoj gimnaziji”.

“‘Drago nam je što imamo priliku dati predstavu i u Mostaru jer se i u mostarskom samostanu dogodio zločin nad nedužnim fratrima prije 75 godina. Želimo utisnuti u srca sjećanje i poštovanje prema žrtvama, ne nikoga prozivati, samo istaknuti stravičnu istinu, da mladi ne zaborave i da nastave prenositi na nove generacije ljubav, sjećanje i poštovanje prema žrtvama” kazala je profesorica Lovrić za portal treci.ba

Već u subotu, 29. veljače predstava se izvodi u Zagrebu u Velikoj dvorani Doma HV “Zvonimir”, na adresi Marka Stančića 6 na poziv Zavičajne zajednice Široki Brijeg u suradnji sa franjevačkim samostanom u Dubravi. A u Velikom tjednu biti će još jedna, četvrta do sada, izvedba u Širokom Brijegu.

Božica Lončar, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska