Datum: 9. prosinca 2021.

Podjeli s prijateljima

Novi broj lista Franjinim stopama

U novom broju lista Franjinim stopama, koji je izišao ovih dana, pronađite tekstove koji govore o Došašću i Božiću, a čiji će vas sadržaj pratiti u pripremi za Isusovo rođenje.

Fra Ante Marić piše o Božiću 1224. na La Verni, fra Antonio Musa o Božiću u tuđini ističući kako je radost služiti ljude u kojima srce kuca za Božansko Djetešce, u jaslama povijeno. U svom promišljanju framašica Iva Čović nas poziva da priđemo bliže jer tu nas čeka onaj koji svakako ne odustaje od nas – bio u obliku Boga na nebu, Boga u djetetu ili Boga na križu. Ivana Milićević piše o svetoj Klari kao svjetlu u tami, a Marija Zelenika o rođendanu u doba korone.

U rubrici Život u obitelji fra Mladen Rozić piše o tome što sve blokira komunikaciju u obitelji. Fra Mladen ističe kako nikakva tehnologija, kao ni tempo života, ne smiju nas udaljiti od onih s kojima živimo. Mediji nam mogu pomoći u tome da nam približe određene sadržaje o kojima možemo razgovarati unutar obitelji.

U  Liturgijskom kutku Matea Soldo pojašnjava zašto u Došašću ne pjevamo himan Slava.

I ovoga puta svoja životna svjedočanstva s čitateljima je podijelilo nekoliko Franjinih svjedoka: stogodišnja Iva Penava Nininica iz Posušja, Ivana Bebek iz Veljaka, framašica Anđela Ćavar i Kristina Brekalo iz Mostara, čije je peto dijete krstio biskup Petar Palić.

U rubrici Evanđelje u medijima upoznat ćete ravnatelja Informativnog centra Mir Međugorje Vedrana Vidovića, koji je i član Franjevačkog svjetovnog reda Mostar.

Fra Dario Galić piše o preobrazbi zavisti, a fra Dane Karačić o medicinskim djelatnicima koji u posljednje vrijeme rade u dosta izmijenjenim i teškim okolnostima.

Također, imate priliku upoznati i jednu svjetovnu franjevku, pedijatricu, koja je nominirana za Nobelovu nagradu za mir.

Marija Krešić donosi nastavak razmatranja papine pobudnice Radost ljubavi.

Kao i uvijek list Franjinim stopama donosi i vijesti iz života mjesnih bratstava OFS-a kao i vijesti iz života Crkve, a tu su i ostale redovite rubrike koje donose dosta zanimljivog i korisnog sadržaja, a za kraj nam i ovoga puta nešto poučno ima poručiti naša Boška.

Uredništvo lista

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska