Novosti - svjetovni-franjevci.info
Datum: 24. ožujka 2021.

Podjeli s prijateljima

Novi broj lista Franjinim stopama

Draga braćo i sestre u Kristu,

pred vama su nove stranice lista Franjinim stopama ispisane nadahnućem i ljubavlju naših fratara, časnih sestara, svjetovnih franjevaca, framaša i ostalih suradnika.

Na prvim stranicama nalaze se tematski tekstovi koji nas vode kroz korizmu do Uskrsa, a pišu nam naši stalni suradnici: fra Ante Marić, fra Mladen Rozić, fra Dragan Bolčić, Marija Zelenika, te Josipa Marušić i Lucija Barać. Liturgijski kutak pripremila je Matea Soldo, a govori o zbornoj molitvi.                                        

U rubrici Svjedoci govore s nama su sin svetoga Franje fra Renato Galić, časna sestra Petra Bagarić, navjestitelj Evanđelja u medijima Andrija Šego s Radipostaje Mir Međugroje i framašica Nikolina Jurilj.

Fra Dane Karačić piše svjedočanstvo o vjeri jedne majke u teškim vremenima komunizma, a fra Antonio Musa donosi zanimljivu priču o Ivanu i njegovu molitveniku kojega je dobio od svoga župnika kada je napuštao domovinu i otišao u tuđinu.

Doktorica Melanie Kvesić piše o svojoj zagovornoj molitvi svetom Wolfgangu, a tu je i zanimljivo svjedočanstvo o tome kako je jedna tvornica doživjela procvat ulaskom cijele obitelji u Franjevački svjetovni red.

Lucijana Kožul predstavila nam je fra Julijana Kožula, jednog od 66 ubijenih hercegovačkih franjevaca.

Rubrika život u bratstvu donosi vijesti iz života Franjevačkog svjetovnog reda. Uz vijesti o slavlju zavjeta i izbornih kapitula u mjesnim bratstvima, izdvajamo molitvu krunice svetom Josipu u župi Čitluk, Nacionalnu humanitarnu akciju Frame i OFS-a kao i pismo generalnog ministra OFS-a u povodu 800 godina prvog Pravila OFS-a. Svakako vrijedi izdvojiti i razmatranja svjetovnih franjevki Lucije Naletilić, Marije Krešić, Ivane Mikulić i Magdalene Vukoja.

List donosi i sažetke poticajnih i poučnih propovijedi s obilježavanja 76. godišnjice ubojstva fratara na Širokom Brijegu.

U Rubrici Uzorni likovi naših trećarica fra Dane piše o Ani Kožul iz Turčinovića, za koju ističe da je mala žena velikog srca.

Na kraju lista nas, kao i obično, čeka naša Boška, koja ovaj put poručuje: „I vi i vaša vacina!“ 

Ugodno čitanje!

Uredništvo lista Franjinim stopama

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska