Novi broj lista Franjinim stopama ljeto 2021.
Datum: 10. kolovoza 2021.

Podjeli s prijateljima

Novi broj lista Franjinim stopama

Izišao je novi broj lista Franjinim stopama, koji je posebno posvećen našoj Nebeskoj Majci i našoj Zaštitnici, Kraljici Mira. U nizu tekstova, koji vam mogu pomoći u duhovnoj pripremi za proslavu njezinog Uznesenja na nebo, razmatranja su prirpemili fra Ante Marić, fra Dragan Bolčić, fra Mladen Rozić, fra Dane Karačić i Marija Zelenika. 

Svoja života svjedočanstva u novom broju lista dijele č. s. Kata Karadža i Emilio Perić, član bratstva OFS-a Mostar, a fra Dane Karačić piše o 5 fratara širokobriješkog samostana koji su umrli u periodu od sedam mjeseci. Fra Antonio Musa donosi zanimljivu priču o tome kako gotovo da nema mjesta, župe, duhovne obnove, konferencije ili molitvene zajednice u kojoj ga netko od Amerikanaca nije pitao: “Jesi li ti međugorski fratar?”

Rubrika Evanđelje u medijima predstavlja emisiju bratstva OFS-a Mostar „Idi i popravi moju Crkvu“, koja se emitira na Radio Mariji.

U novom broju lista možete upoznati i Satoko Kitahara, plemkinju među sakupljačima otpada te fra Bonu Jelavića, jednoga od 66. ubijenih hercegovačkih franjevaca.

O ljubavi na djelu kroz volontiranje kod Misionarki ljubavi u Banja Luci piše framašica Helena Lasić, a o širokobriješkom Caritasu OFS-a govori glavni koordinator Vlado Glavina.

Protekli period djelovanja Franjevačkog svjetovnog reda obilježen je slavljem izbornih kapitula. Od ostalih događanja ističemo slavlje zavjeta u bratstvu Međugorje, područni  seminar povjerenika Framu i predstavnika Frame u vijeću OFS-a, kao i zanimljiv nogometni ogled bratstava Frame i OFS-a Čitluk.

Marija Krešić započela je razmatranje o Apostolskoj pobudnici Amoris laetitia (Radost ljubavi). Lucija Naletilić piše o molitvi kao putu do istinskog mira i radosti, Magdalena Vukoja razmatra psalam 61., a Ivana Mikulić se javlja iz daleke Amerike sa željom da nas ne zavara isprazna šarolikost varavog svijeta. 

Fra Zvonimir Pavičić pripremio je zanimljivu reportažu o proslavi 40. godišnjice Gospinih ukazanja u Međugorju, a zabilježeni su i važni događaji u životu naše Provincije: polaganje prvih zavjeta, svećeničko ređenje te proslave mladih misa.

Fra Dane Karačić donosi priču o još jednoj uzornoj trećarici, Jagici Rezić iz Mostara, a na kraju lista kao i  uvijek pozdravlja nas naša Boška.

Tekstovi su popraćeni zanimljivim fotografijama i ilustracijama, među kojima se posebno ističu fotografije koje je zabilježio naš suradnik fra Zlatko Ćorić.

Listajući i čitajući još jedan broj lista Franjevačkog svjetovnog reda i štovatelja svetoga Franje prepoznat ćete trud trećara i želju za prenošenjem ljepote i bogatstva franjevačke duhovnosti i karizme.

Uredništvo lista Franjinim stopama

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska