Datum: 16. ožujka 2015.

Podjeli s prijateljima

Novi broj lista Franjinim stopama

Iz tiska je izišao novi 14. broj lista „Franjinim stopama“, lista Franjevačkog svjetovnog reda i štovatelja sv. Franje.

Na naslovnici novoga broja je umjetnička slika Uskrsnuće akademske slikarice Kristine Ćavar koja najavljuje središnju temu broja Kroz Korizmu do Uskrsa.

U Uvodniku fra Dane Karačić naglašava da je Uskrsnuće središnja točka vjere u Isusa Krista.

U rubrici Liturgijski kutak fra Branimir Novokmet piše o Korizmi kao putu i Vazmenome trodnevlju kao mjestu s kojeg se sluti zora Uskrsnuća.

Razmatranja uz Put križa, ilustrirana postajama iz crkve na Kočerinu, napisao je fra Ante Marić.

Marija Zovko je napisala razmišljanje o Isusovoj molitvi u Getsemaniju.

O svjetovnim franjevcima u Godini posvećenog života piše fra Ljubo Kurtović u tekstu pod naslovom „Svi smo pozvani na svetost“.

U stalnoj rubrici Stopama svetog Franje možete pročitati tekst fra Antonia Muse pod naslovom „Slijedim te“.

Magdalena Vukoja i ovoga puta „otvara Bibliju“ tri puta i donosi svoja razmišljanja na svetopisamske tekstove.

U ovom broju čitamo Pravilo br. 14 koje nas poziva da „izgrađujemo bratskiji i evanđeoskiji svijet“ poput sv. Franje.

Marina Bakula je napisala meditaciju „Gospodine nisam dostojna…“

Donosimo i dvije crtice iz života: Mirela Lovrić je zapisala crticu pod naslovom „Gala je došla pješice“, a Maja Mikulić „Ovog sunca i neba nema nigdje“.

U redovitoj rubrici Stopama pobijenih Josipa Vukoja predstavlja život i djelo fra Paške Martinca, jednog od 66 pobijenih hercegovačkih franjevaca.

Trećarima iz Širokog Brijega ispunila se davna želja: kao bratstvo hodočastiti u Vukovar, Ilok, Đakovo, Osijek… O svome putu i obilasku Srijema i Slavonije, uz duhovno vodstvo fra Dane Karačića, svoje dojmove donose Matea Galić, Monika Buhač Glavaš, Željka Galić i Ljilja Galić.

List donosi i izvješća o korizmenoj duhovnoj obnovi u Međugorju te obilježavanju 70. obljetnice ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca, promociji prvog albuma fra Marina Karačića…

U rubrici Sinovi svetoga Franje ovoga puta predstavljamo fra Karla Lovrića, svećenika na službi u Međugorju, u ispovijesti pod nazivom „Bog neće ništa na silu“.

Časna sestra Branka Perković donosi zanimljivo svjedočanstvo svoga redovničkog poziva u tekstu koji nosi naslov: „U sivilu svakodnevnice uočiti zraku Ljubavi“.

U rubrici Dobro mi došla sestrice smrti o pokojnoj Gordani Crnjac, prvoj područnoj ministri hercegovačkog bratstva, pišu Željka Galić i Vesna Mandić. U istoj rubrici donosimo o zapise o pokojnoj trećarici Kati Lovrić te o pok. fra Jozi Pejiću.

Fra Dane Karačić ovoga puta predstvlja uzorni lik trećarice Ljubice Karačić.

U rubrici Život u bratstvu donosimo aktulnosti iz mjesnih bratstava u Čitluku, Širokom Brijegu, Gorici, Drinovcima, Posušju, Čerinu, Mostaru.

Predstavljamo sve članove novoizabranih vijeća mjesnih bratstva iz Drinovaca, Čerina i Posušja. Posebno je zanimljiv tekst o „večeri radosti i bratskog zajedništva“ u mostarskom bratstvu.

Zabilježili smo i dolazak prinova u našim obieljima, kojih ovoga puta ima, hvala Bogu, cijela stranica. Bili smo i na vjenčanjima naših članova kao i na proslavi 60. obljetnice braka jedna trećarice.

A naša Boška na kraju lista zaključuje Više nam vride pratri nego cila država.

Uz poziv da pročitate list „Franjinim stopama“ koji će vam pomoći u vašem kršćanskom i franjevačkom rastu, članovima svih Franjinih redova, svim njegovim štovateljima i svim ljudima, a posebno starima, nemoćnima i bolesnima želimo blagoslovljen hod kroz Korizmu i sretan Uskrs.

Uredništvo lista „Franjinim stopama“

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska