Datum: 10. prosinca 2014.

Podjeli s prijateljima

Obiteljsko popodne – susret za bračne parove u organizaciji OFS-a Mostar

U nedjelju 7. prosinca 2014., u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, održan je drugi u nizu susreta za bračne parove pod nazivom „Obiteljsko popodne“.

Kao i prošli put, organizator susreta je bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda u Mostaru. Program je započeo okupljanjem i molitvom koju je predvodio fra Josip Vlašić u 15.00.

Ovaj put tema susreta bila je „Zar smo stvarno tako različiti“, muško/ženska različitost (i bogatstvo) u braku. Predavač i voditelj radionice bio je dr. sc. Vice John Batarelo, predstojnik ureda za pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije od 2010., koji je glavni koordinator i predvodnik bračnih i obiteljskih pitanja, inicijativa i smjernica na području Zagrebačke nadbiskupije. Vice John Batarelo crkveni je i javni djelatnik, te je u svom predavanju govorio o ideologijama koje idu ka dekonstrukciji muškosti i ženskosti, te izjednačavanju muškog i ženskog što u konačnici razara obitelj. Muškarac je „opskrbljivač“, on je taj koji daje sigurnost, koji uspostavlja hijerarhiju, koji se bori za obitelj. Dok je žena njegovateljica, ona daje ravnotežu, izbjegava konflikte, ona je ljubav. Stoga je bitno da i muškarac i žena spoznaju te različitosti kako bi doprinijeli što boljem odnosu u obitelji, te kako bi međusobnim razumijevanje i uvažavanjem očuvali ono istinsko bogatstvo, a to je obitelj.

Nakon predavanja uslijedilo je rad u grupama, kroz koji su se bračni partneru mogli prisjetiti najvažnijih trenutaka u svom zajedničkom životu, te kroz rješavanje testa „Pet jezika ljubavi“ bolje upoznati.

Program susreta završio je misnim slavljem 18.00 koje je predvodio fra Ante Marić. Susret je ocijenjen kao vrlo uspješan. U programu je sudjelovalo 30-tak bračnih parova i 13-tero djeca za koje je priređen zabavni program. Stoga vas pozivamo da se pridružite na slijedećem susretu „Obiteljsko popodne“.

Željko Bušić, OFS Mostar

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska