Datum: 16. veljače 2024.

Podjeli s prijateljima

Obred primanja u Franjevački svjetovni red u Tomislavgradu

Dana 10. veljače 2024. godine u samostanskoj kapeli u Tomislavgradu u novicijat Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) primljeni su: Iva Kovačević, Ivanka Jurčević, Janja Križanac, Ljiljan Kutleša, Matilda Sanda Pačar, Slavka Skočibušić i Zdravka Pačar. 
Misno slavlje i obred primanja predvodio je naš župnik Hrvoje Miletić koji je ujedno i duhovni asistent OFS-a mjesnog bratstva Tomislavgrad. Fra Hrvoje je istaknuo: „Danas je Stepinčevo, a sam Stepinac je bio i trećar!“ Pohvalio je 7 novih kandidata i trećare da su uistinu odabrali pravi put, franjevački put. U propovijedi o Isusovom ozdravljenju gubavca naglasak je stavio na Isusove riječi: “Idi i ne griješi više.” Ministra reda Marija Dilber je u ime bratstva primila nove sestre i brata te im poželjela dobrodošlicu u Franjevački svjetovni red. Novim članovima reda uručen je primjerak Pravila i Generalnih konstitucija OFS-a.
Nakon mise, nas tridesetak trećara i prijatelja imali smo zajedničko druženje i zakusku u dvorani Tabor gdje su nam se pridružili i naš gvardijan fra Bože Milić i framaši.

Vinko Sliško, OFS Tomislavgrad
Fotografije: Josipa Stanić

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska