Datum: 16. prosinca 2016.

Podjeli s prijateljima

Obred primanja u Franjevački svjetovni red u župi Veljaci

Na poticaj tadašnjeg župnika fra Ljube Kurtovića, u župi Veljaci su prije godinu dana otpočeli susreti simpatizera Franjevačkog svjetovnog reda(OFS-a)¸ te se tako započelo s obnovom bratstva u toj župi. Kroz proteklih godinu dana simpatizeri su se na susretima izbliže upoznavali sa svetim Franjom i Franjevačkim svjetovnim redom.

U četvrtak 15. prosinca 2016. u Veljacima je održan obred primanja u Franjevački svjetovni red. U Red su primljena 24 kandidata. Kandidate je u Red primila područna ministra Ankica Zelenika a u ime Crkve i Reda primanje potvrdio područni duhovni asistent fra Antonio Šakota.

Prije obreda primanja služena je sveta misa koju je predslavio fra Antonio Šakota uz koncelebraciju fra Ljube Kurtovića i fra Valentina Vukoje koji je novi župnik u Veljacima i koji će nastaviti duhovnu brigu o bratstvu OFS-a Veljaci.

Radosni zbog ovog događaja u ime cijelog područnog bratstva OFS-a u Hercegovini čestitamo našoj braći i sestrama iz Veljaka i želimo da im Gospodin udijeli ustrajnost da bi usred svijeta bili kvasac evanđeoskoga života.

Područno vijeće OFS-a Hercegovine

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska