Datum: 2. ožujka 2017.

Podjeli s prijateljima

Obred primanja u mjesnom bratstvu Vitina

Dana 1. ožujka 2017. nakon večernje svete mise u župi Vitina primljeno je sedam novih članova u mjesno bratstvo. Mjesna ministra Renata Čuvalo pozvala je braću i sestre da pristupe i iskažu svoju molbu za primanje u bratstvo u nazočnosti svih članova bratstva Vitina.

U Red su primljeni: Ante Boras, Mirjana Boras, Emanuela Boras, Stanko Boras, Milijana Mišetić, Pavao Mišetić i Ane-Ana Pavlović. Ministra je u ime bratstva prihvatila njihovu molbu, a u ime Crkve i Franjevačke obitelji potvrdio duhovni asistent našeg bratstva fra Željko Grubišić.

Fra Željko je u svom prigodnom nagovoru rekao braći i sestrama da slijede Krista i da svojim životom i djelima budu primjer cijeloj župnoj zajednici. Posebno smo radosni jer se u bratstvu nastavlja tradicija primanja bračnih parova, pa uz četiri bračna para do sada naše malo bratstvo je bogatije za još tri bračna para. Neka im Gospodin udijeli ustrajnost u njihovoj odluci.

Nakon primanja uslijedile su čestitke starije braće i sestara. Bili smo iznimno radosni zbog pridruženja novih članova, a bratstvo se obvezalo pomagati im na njihovom putu svojim prijateljstvom, molitvom i svjedočenjem vlastitog života.

Braći i sestrama primljenim u bratstvo želimo da im sv. Franjo bude primjer svetosti i ustrajnosti kako bi usred svijeta bili kvasac evanđeoskog života. Neka ih na njihovom putu prati zagovor sv. Franje!

Renata Čuvalo, OFS Vitina

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska