Datum: 21. studenoga 2016.

Podjeli s prijateljima

Obred prvih i trajnih zavjeta u OFS-u Mostar

„Ta meni je živjeti Krist“ (Fil 1,21) geslo je pod kojim su četiri sestre dale svoje trajne zavjete i osmero braće i sestara prve zavjete u bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda Mostar. 

Doista potaknuti Duhom Božijim i osnaženi molitvom već zavjetovanih braće i sestara, sa sigurnošću su se zavjetovanici odazvali na poziv i življenje Evanđelja riječima: „Evo me“ i to baš na svetkovinu Krista Kralja (20. 11. 2016.).

Slavlje i obred zavjetovanja započelo je procesijom na pučkoj svetoj misi, koju je predvodio duhovni asistent bratstva fra Bože Milić. On je u propovjedi kratko kazao promišljanje o Isisovom životu i njegovom putu. Osvrnuo se na Franjinu želju i ustrajnosti da postane sličan Gospodinu, te je dao kratke smjernice kako da uz njegovu pomoć Isus postane naš život.

Zavjete je primio minstar bratstva Mate Penavić, a svjedokinje su bile sestre Simlja Brkić i Nada Bebek.

Ponosni smo i Bogu zahvalni na raznolikost našeg bratstava. Molimo Ga da nikada ne zaboravimo nositi mir i radost, te da budemo ustrajni u svome pozivu , a to je Poziv na život u bratstvu ili kako naše geslo kaže „Ta meni (tebi, nama) je živjeti Krist“.

Želimo mir i ustrajnost svim zavjetovanicima, kao i onima koji će tek pristupiti bratstvu.

Mir i dobro!

Antonija Krišto, OFS Mostar

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska