Datum: 13. prosinca 2019.

Podjeli s prijateljima

Obred trajnih zavjeta u bratstvu OFS-a Humac

Na drugu nedjelju došašća 08. prosinca 2019. godine održano je slavlje trajnog zavjetovanja u mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda Humac. Večernju svetu misu s početkom u 18 h u crkvi svetog Ante na Humcu predvodio je mjesni duhovni asistent fra Tomislav Sablje, za vrijeme mise su pjevali framaši sa Humca a misna čitanja su čitali tećari.

Vidno radosne četiri sestre OFS-a Humac dočekale su ono na što su se kroz godinu dana pripremale sa učiteljicom formacije Jelenom Grbavac a i cijelim bratstvom, to je da mogu dati svoje trajne zavjete, savez za cijeli život u zajedništvu sa našim serafskim ocem svetim Franjom Asiškim i život u bratskom zajedništvu. Trajne zavjete su dale naša Mladenka Brzica, Blagica Gavran, Marija Jelavić i Dragana Jelinić. Zavjete je u ime mjesnog bratstva primila ministra Ivana Herceg a u ime Crkve potvrdio duhovni asistent fra Tomislav Sablje. Svjedoci su bile naše trajno zavjetovane trećarice Radmila Matić i Mirjana Bradvica.

Fra Tomislav je na propovijedi naglasio kako je franjevački svjetovni red jedna obitelj u koju kad se uđe donosi samo dobro i napredak onoj drugoj obitelji u bračnoj zajednici. Pozvao je puk da se ne boje OFS-a i da smo otvoreni za nove članove, da slobodno dođu na razgovor i upoznavanje.

Misnom slavlju su uz brojni puk i trećare sa Humca nazočili i članovi njihovih obitelji, framaši i trećari iz susjednih nam župa. Župnik fra Ljubo Kurtović je nakon misnog slavlja čestitao zavjete našim sestrama u ime cijelog samostana želeći im puno ustrajnosti na njihovo putu te sve pozvao na daljnje slavlje i druženje uz advent na Humcu.

Ivana Herceg, OFS Humac

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska