Datum: 20. svibnja 2021.

Podjeli s prijateljima

Obred zavjetovanja i primanja u novicijat u OFS-u Međugorje

Biti član OFS-a zaista je nešto posebno. Osjećaj pripadnosti, duhovne povezanosti, zajedništva, samo su neke od emocija koje nas sve međusobno spajaju i povezuju.  

S razlogom smo svi u utorak, 18.svibnja 2021. godine bili posebno radosni jer je naše bratstvo postalo bogatije za nove članove. Prije ovog događaja prethodila je zajednička molitva devetnice za bratstvo, odlazak na Brdo ukazanja i brojne pripreme koje smo obavljali da bi ovaj večerašnji obred bio potpuniji i svečaniji. 

Svetu  misu predslavio  je naš duhovni asistent, fra Zvonimir Pavičić, u 19 sati u dvorani Ivana Pavla ll. U prigodnoj homiliji, tumačeći evanđelje i Isusove riječi koje nam tako jasno daje u Svetom pismu, te se osvrćući na Pravilo i Oporuku svetog Franje, zaključio je da glavni poziv i zadaća trećara zapravo opsluživati Evanđelje Gospodina našega Isusa Krista. Svi se često zapitamo jesmo li dostojni biti članovi OFS-a, nailazimo na razne kušnje i životne probleme, ponekad i osudu okoline te brojne druge unutarnje dvojbe. Odgovor je jasan, naravno da nismo dostojni, ali nam Isus daje tu milost i dar upravo biti tu gdje jesmo. 

Zavjete je primila ministra Vesna Ostojić uz svjedoke Juru Čilić i Milenku  Šego. U novicijat su tako primljene dvije članice, prve zavjete dale su 3 članice, 5 članova dalo je druge zavjete, a trajne zavjete dalo je 3 članova. Ljepoti ovog slavlja  svojom pjesmom uvelike su pridonijeli članovi FRAME kao i fra Renato Galić koji je koncelebrirao misno slavlje. Još jedan vid zajedničke suradnje i potpore naših mladih framaša. Nakon čestitanja i zajedničkog fotografiranja uslijedila je zakuska i druženje. Veliko hvala našem duhovnom asistentu, fra Zvonimiru Pavičiću,  koji nas sve ovo vrijeme strpljivo vodi, oblikuje i hrabri na našem putu  punom uspona i padova. Molimo sv. Franju da svojim zagovorom štiti, jača i vodi naše bratstvo!

Vesna Ostojić, OFS Međugorje

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska