Datum: 17. svibnja 2017.

Podjeli s prijateljima

Obred zavjetovanja u bratstvu OFS-a Čerin

U utorak, 16. svibnja 2017. u crkvi sv. Stjepana Prvomučenika u Čerinu, za vrijeme euharistijskog slavlja s početkom u 19.00, održan je obred zavjetovanja u Franjevačkom svjetovnom redu. Obredu je prethodila Svibanjska pobožnost i pobožnost sv. Anti. Ovoj svečanosti su prisustvovali članovi mjesnoga bratstva OFS-a, članovi obitelji zavjetovanika i župljani.

Obećanje da će kroz godinu dana živjeti Evanđelje u Franjevačkom svjetovnom redu su dale: Antonija Aralo, Jelka Dugandžić i Maria Mandić. Zavjete je primila mjesna ministra Marijana Barbarić, a u ime Crkve potvrdio fra Hrvoje Miletić, mjesni duhovni asistent, koji je i predvodio ovo misno slavlje.

Za vrijeme svoje propovijedi fra Hrvoje je posebno govorio o životu svjetovnog franjevca, o obraćenju, te o tome što znači živjeti Evanđelje. Također je spomenuo da se 16. svibnja spominjemo svete Margarite Kortonske, trećoredice, koja je živjela u grijehu, ali doživjela je obraćenje i ostatak života provela pokorničkim načinom života.

Po završetku misnoga slavlja, zajedništvo braće i sestara nastavilo se za drugim stolom, u druženju na terasi vjeronaučnog centra u kojem se redovito održavaju susreti bratstva.

Sestrama, koje su ovim zavjetima učinile još jedan korak na svome putu poziva, želimo mir i ustrajnost.

Marijana Barbarić, OFS Čerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska