Datum: 28. veljače 2019.

Podjeli s prijateljima

Održan zajednički susret bratstava OFS-a Čerin i Kočerin

U utorak 26. veljače 2019. održalo se još jedno druženje trećara. Ovaj put domaćini smo bili mi, odnosno OFS Čerin, a u goste su nam došli trećari iz Kočerina. Ova dva bratstva vrlo su slična, kao što im je i ime jako slično – KoČerin! I jedno i drugo bratstvo broji uglavnom žensku čeljad. Do prije dvije godine i Čerin i Kočerin su imali otprilike isti broj članova oko 40. U protekle dvije godine bratstvo Kočerin je imalo dosta simpatizera i novaka, pa samim tim i puno više primanja u Red i zavjeta, te sada broje oko 60-ak članova. Bratstvo Čerin trenutno broji oko 45 članova. Ali i u jednom i u drugom bratstvu 40-ak je aktivnih trećara.

Na Čerinskom brežuljku se ovim povodom okupio lijep broj trećara, te smo u 17.30 sati, čekajući naše goste, započeli molitvu krunice. Bratstvo Kočerin je stiglo nešto prije 18 sati. Najprije smo zajednički izmolili Večernju iz Časoslova koju su predvodile dvije ministre Josipa i Marijana. Nakon toga uslijedila je sveta misa koju je predvodio naš duhovni asistent fra Hrvoje Miletić. Fra Hrvoje je u svojoj propovijedi povezao 5 kušnji svetog Franje sa pročitanim Markovim Evanđeljem. Misao vodilja bila je: „Tko želi biti prvi, neka bude od svega posljednji!“ Čitanje i pjevanje na svetoj misi također su predvodili članovi OFS- a Čerin.

Nakon svete mise druženje se nastavilo u Pastoralnom centru uz kavu, mezu i čašicu razgovora.

Hvala OFS-u Kočerin na ovoj posjeti, ispunili su nam srca radošću. Na rastanku smo obećali da ćemo im posjet uskoro uzvratiti.

„Gle, kako je dobro i kako je milo kao braća zajedno živjeti!“ (Psalam 133,1)

Marijana Barbarić, OFS Čerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska