Datum: 7. travnja 2014.

Podjeli s prijateljima

OFS Kočerin hodočastio u Split

U subotu, 5. travnja 2014., 22 sestre mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Kočerin sa duhovnim asistentom fra Mariom Knezovićem, posjetili su Split. S nama je išlo i nekoliko članova velikog župnog zbora te nekoliko članova obitelji naših sestara.
Po dolasku u Split najprije smo posjetili sestre klarise. Dočekala nas je s. Dolores, a kasnije se pridružilo još nekoliko sestara. Sestre su nam pričale o njihovu samostanu koji je star preko 700 godina, a sada u samostanu ima 20 sestara. Govorile su i o svome svakodnevnom rasporedu, odnosno o životu u tom samostanu. Nakon toga mi smo imali priliku postaviti im pitanja, a sestre su nam strpljivo i radosno odgovarale te su nas i počastile ukusnim kolačima koje su pripremile za nas.
Pozdravivši se sa klarisama uputili smo se prema crkvi Gospe od Anđela, gdje smo slavili svetu misu a nakon toga smo imali slobodno vrijeme za kavu i šetnju sunčanim Splitom.
Pri povratku kući najprije smo u Solinu posjetili crkvu Gospe od Otoka, koju je 1998. pohodio i papa Ivan Pavao II, a zatim smo svratili i u Sinj. U Sinju smo bili u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, gdje smo se pomolili te nakon kratke okrepe krenuli natrag na Kočerin.
Ovo je prvo zajedničko hodočašće našega bratstva, koje nam je koristilo i za još bolje upoznavanje i povezivanje članova bratstva. Uz molitvu, pjesmu, razgovor i smijeh atmosfera u autobusu je cijelim putem bila zaista odlična i s lica svih prisutnih mogla se iščitati radost zbog ovoga zajedništva.

Josipa Vukoja, OFS Kočerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska