Datum: 10. svibnja 2023.

Podjeli s prijateljima

OFS Kočerin ugostio bratstva iz OFS Širokog Brijega i OFS Posušja

U ponedjeljak, 8.svibnja 2023., bratstvo Kočerin ugostilo je na svojoj mjesečnoj skupštini bratstva iz Širokog Brijega i Posušja. Zajedništvo su započeli molitvom Časoslova, a potom su slušali predavanje o Povijesti franjevačkog svjetovnog reda koje je održao dr. fra Robert Jolić. U svom predavanju fra Robert je opisao kako se Franjevački svjetovni red osnivao u Bosni, a potom u Hercegovini, kazao nam je i da je broj članova prelazio i po nekoliko tisuća po bratstvu. Tadašnji trećari nosili su pasiće, brinuli se o bolesnima, nastojali da se molitve prenesu sljedećim generacijama.

Ovim predavanjem prisjetili smo se naše pokojne braće i sestra bez čije ustrajnosti i vjere ne bi nas danas bilo kao trećara. Oni su nam pravi uzori kako se vjera živi po uzoru na sv. Franju.

Nakon predavanja zajedništvo se nastavilo u maloj dvorani uz razgovor i tjelesnu okrepu. Zajedničkim susretom ovih bratstava nastoji se međusobno povezati članove, upoznati rad jedni drugih te jačati franjevaštvo na ovim prostorima.

Zora Kvesić, OFS Kočerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska