Datum: 10. veljače 2016.

Podjeli s prijateljima

OFS Mostar izradio OREMUS mobilnu aplikaciju

Posljednjih mjesec dana u bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda u Mostaru rodila se i oblikovala ideja o programiranju aplikacije za mobilne telefone kao sredstva evangelizacije i apostolata. OREMUS želi biti jedna mala molitvena obitelj tj. molitvena mreža. Uoči Pepelnice izrada aplikacije je završena te je pokrenuta prva verzija za Android mobilne telefone. U skorije vrijeme planirano je unaprjeđivanje aplikacije te proširivanje na ostale mobilne uređaje.

Što se može pronaći na OREMUS aplikaciji? Budući je početak postojanja aplikacije vezan uz korizmu, u prigodnoj rubrici Korizmeni put svaki dan bit će objavljivan biblijski poticaj te prigodna molitva. Također, tu će se moći pronaći Put križa iz Molitvenika fra Anđela Nuića te Gospin plač u tekstualnom i audio izdanju. Snimak Gospinog plača ustupio je fra Mario Knezović. Osim molitvenih nakana, koje će korisnici aplikacije moći postavljati, aplikacija nudi velik izbor pobožnosti i molitava, jutarnju i večernju molitvu iz Molitvenika fra Anđela Nuića, tekstove vezane za Jubilej milosrđa, molitve sv. Franje, Pravilo i Generalne konstitucije svjetovnih franjevaca te mali sažetak o aplikaciji.

Zašto naziv OREMUS? Stari je kršćanski pozdrav Oremus pro invicem, a znači Molimo jedni za druge! Poziv kojim svećenik u misi nekoliko puta poziva vjernike na molitvu jest Oremus tj. Pomolimo se.

Na aplikaciji su radili programeri Ana Krešić (OFS), njezin suprug Ante Krešić te Dražen Alpeza (OFS). Dizajn je riješio Marin Musa (Shift kreativna agencija, Mostar), a ideju o aplikaciji dao je fra Josip Vlašić, duhovni asistent bratstva.

Aplikacija se može preuzeti na: https://play.google.com/store

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska