Datum: 23. svibnja 2018.

Podjeli s prijateljima

Primanje i obnova zavjeta u bratstvu OFS-a Čerin

U utorak, 22. svibnja 2018., pod večernjom svetom misom u bratstvo OFS-a Čerin primljena je sestra Anđelina Beljo, a sestre Antonija Aralo, Jelka Dugandžić i Maria Mandić obnovile su svoje zavjete na godinu dana. Sestru Anđelinu u Red je primila mjesna ministra Marijana Barbarić, koja joj je u ime cijelog bratstva poželjela dobrodošlicu. Nakon primanja u Red ministra je također primila privremene zavjete evanđeoskog života po primjeru sv. Franje Asiškog sestara Antonije, Jelke i Marie. Primanje i zavjete je u ime Crkve potvrdio fra Hrvoje Miletić, duhovni asistent OFS-a Čerin koji je i predslavio ovu svetu misu zajedno sa župnikom fra Tihomirom.

Fra Hrvoje je u svojoj propovjedi govorio upravo o nasljedovanju Asiškog siromaha. Dok jedni njegov način života smatraju utopijom, odnosno nečim nemogućim, drugi se pak njime potpuno oduševljavaju i slijede ga. Pozvao je sve trećare i sve Framaše da nikad ne izgube onu iskru koja ih je zapalila za sv.Franju, te da se trude da njihovo oduševljenje nikad ne splasne.

Nakon svete mise druženje je nastavljeno u velikoj dvorani Pastoralnog centra zajedno sa Framom, članovima obitelji, te fratrima i časnim sestrama koji djeluju u župi.

Marijana Barbarić, OFS Čerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska