Datum: 20. studenoga 2018.

Podjeli s prijateljima

Primanje, zavjetovanje i obred obećanja u bratstvima OFS-a i Frame Čerin

U nedjelju, 18. sudenoga 2018. u župi Čerin je bilo itekako razloga za slavlje. OFS Čerin i Frama Čerin zajedno su proslavili obrede primanja i zavjeta. Večernju svetu misu u 18 sati predvodio je duhovni asistent Frame Široki Brijeg fra Augustin Čordaš, a zajedno s njim suslavili su duhovni asistent OFS-a Čerin fra Hrvoje Miletić, duhovni asistent Frame Čerin fra Jure Barišić, duhovni asistent Frame Mostar fra Robert Kavelj i duhovi asistent Frame i OFS-a Gradnići fra Nikola Rosančić. Osim 70ak Framaša koji su slavili primanja i obećanja, na ovoj svetoj misi u bratstvo OFS-a Čerin je primljena jedna sestra, a četiri sestre su dale svoje zavjete da će živjeti Evanđelje po primjeru svetog Franje Asiškog.

Fra Augustin je u svojoj propovijedi potakao i Framaše i trećare da otvorimo prozore svoga srca i da dopustimo da u naša srca uđe svjetlo Kristovo, da nas tako cijele obasja Kristova svjetlost, da onda možemo mi biti svjetlost u našem svakodnevnom životu i da Kristovu svjetlost možemo nositi drugima. Kristova svjetlost će ući u nas u onoj mjeri u kolikoj joj mi to dopustimo. Zato su Frama i OFS pravi put koji nas usmjerava da radimo na sebi, da dopustimo Božjoj svjetlosti da uđe u nas.

Nakon homilije uslijedili su primanja i obećanja u Frami. Odmah nakon Frame slijedio je obred primanja u OFS. U bratstvo je primljena sestra Jasna Ivanković. Nakon primanja slijedio je obred prvih i trajnih zavjeta. Sestra Anđelina Beljo je dala svoje prve privremene zavjete, a sestre Antonija Aralo, Jelka Dugandžić i Maria Mandić su dali svoje trajne zavjete. Zavjete je u ime bratstva primila mjesna ministra Marijana Barbarić, u ime Crkve ih je potvrdio mjesni duhovni asistent fra Hrvoje Miletić, a svjedoci su bili Mladenka Barbarić i Zdenka Ivanković.

Misna čitanja je čitala naša prvozavjetovana sestra Anđelina zajedno sa jednom Framašicom, a molitvu vjernika koju su sami napisali čitali su Framaši i sestra Maria Mandić koja je porijeklom Slovakinja. Euharistijsko slavlje su svojom pjesmom uveličali članovi glazbene sekcije Frame Široki Brijeg.

Nakon misnog slavlja, druženje je nastavljeno u Pastoralnom centru, uz obilje mladih, bogatu trpezu i dobru glazbu.

Našim sestrama želimo obilje blagoslova, mira i ustrajnosti na svom putu, te da ovim Framašima koji su zajedno s nama slavili svoja obećanja budu pravi primjer franjevačke duhovnosti.

Tekst: Marijana Barbarić, OFS Čerin
– Fotografije: Matea Ivanković, Foto Đani

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska