Datum: 1. prosinca 2014.

Podjeli s prijateljima

Proslava prvih i trajnih zavjeta mostarskog bratstva OFS-a

U subotu 29. studenog 2014. u popodnevnim satima, članovi Mostarskog bratstva sastali su se na duhovnoj obnovi, koja je prethodila proslavi zavjeta. Duhovna obnova započela je molitvom franjevačke krunice, a potom je uslijedilo predavanje koje je održao fra Antonio Šakota. Predavanje je bilo potaknuto ulomkom iz Ivanovog Evanđelja (Iv 21, 1-17). Posebno je istaknuo kako se trebamo usuditi vjerovati Bogu i dopustiti mu da nas iznenadi, da budemo spremni uzdati se u njegovu riječ i biti pozorni na njegove poticaje. Baš kao što je u Evanđelju Šimun Petar rekao Isusu „Da, Gospodine, ti znaš da te volim“, i mi bi trebali, zahvaćeni ljubavlju, te riječi izgovarati u svom životu.

Nakon predavanja imali smo priliku za svetu ispovijed i molitvu prije večernje sv. Mise.

U nedjelju, 30. studenog 2014. na svečanom misnom slavlju u 11.00 sati, u crkvi sv. Petra i Pavla, proslavili smo obrede prvih i trajnih zavjeta u našem bratstvu. Svetu Misu predvodio je fra Iko Skoko, gvardijan samostana. Svoje prve privremene zavjete dalo je 10 članova, a trajne zavjete 9 članova bratstva. Zavjete je primio ministar Mate Penavić, a u ime Crkve ih potvrdio duhovni asistent fra Josip Vlašić. Svjedoci su bile sestre Martina Smoljan i Dragana Marić.

Fra Iko nas je u propovijedi potaknuo da na ovu prvu nedjelju Došašća kao novom početku, unesemo Kristovo svjetlo u naš život i da mi sami poželimo biti svjetlost koja svijetli drugim ljudima. Trebamo bditi nad svojim životom kao odgovorni Kršćani i dopustiti Isusu da nas probudi.

Nakon sv. Mise uputili smo se na zajedničko bratsko druženje u župnoj dvorani, zahvaljujući dragom Bogu na ovom milosnom danu kojeg nam je darovao.

Martina Smoljan, OFS Mostar

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska