Prvi i trajni zavjeti u bratstvu Trećeg reda Kočerin
Datum: 5. listopada 2021.

Podjeli s prijateljima

Prvi i trajni zavjeti u bratstvu Trećeg reda Kočerin

U nedjelju, 3. listopada 2021., u župi Kočerin je uz obred preminuća sv. Franje, u zajedništvu fratara, časnih sestara, trećara i framaša te cijele župne zajednice, proslavljeno i slavlje prvih i trajnih zavjeta u Franjevačkom svjetovnom redu.

Obred je započet procesijom sa svijećama u kojoj su sudjelovali framaši i trećari, a zatim smo imali obred preminuća koji nas je kroz poticajne tekstove potaknuo na promišljanje o svetom Franji, njegovu životu i svetoj smrti.

Svetu misu predslavio je područni duhovni asistent OFS-a fra Ivan Landeka ml., a u koncelebraciji su bili župnik fra Mario Knezović i mjesni duhovni asistent fra Velimir Mandić. Misno slavlje pjevanjem su animirali framaši.

Nakon propovijedi 4 sestre su s radošću zavjetovale živjeti Evanđelje sljedeći primjer svetoga Franje, a po Pravilu Franjevačkog svjetovnog reda. Dvije sestre, Dijana Radoš i Ivana Mikulić, zavjetovale su se na godinu dana, a dvije sestre, Josipa Ćuk i Marija Ćuk, dale su trajne zavjete, dakle kroz sve vrijeme svoga života. Zavjete su primili ministra Ana Banožić i duhovni asistent fra Velimir, a svjedoci su bile sestre Katarina Kvesić i Josipa Marušić.

Nakon svete mise, kao franjevačka obitelj, svi smo se okupili u župnoj dvorani na tjelesnu okrjepu i druženje.

Josipa Vukoja, OFS Kočerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska