Datum: 25. ožujka 2019.

Podjeli s prijateljima

Redoviti godišnji kapitul hercegovačkog područnog bratstva OFS-a

Redoviti godišnji kapitul hercegovačkog područnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda održao se u Međugorju, od 22. do 24. ožujka 2019.

Na slavlju kapitula, kojim je predsjedala područna ministra Mirela Barbarić, sudjelovao je područni duhovni asistent fra Dane Karačić, članovi područnog vijeća, predstavnici mjesnih bratstava te predstavnici područnog vijeća Frame, ukupno 43 sudionika. Pojedinim dijelovima programa pridružili su se fra Zvonimir Pavičić, duhovni asistent bratstva Međugorje i fra Marin Karačić, područni duhovni asistent Frame.

Program kapitula činila su izvješća mjesnih ministara i područnih vijećnika, rasprava o izvješćima, 2 tematska predavanja te rad po grupama a sve je upotpunjeno molitvenim dijelovima programa te zajedničkim odlaskom na Podbrdo.

Sudionici kapitula izmijenili su iskustva, uspješne i korisne ideje podijelili s ostalom braćom i sestrama te razgovarali o određenim poteškoćama s kojima se vijeća susreću kroz animiranje bratstva.

Slušajući izvješća, primijetilo se kako su životi naših mjesnih bratstava uistinu dinamični a posebice se istaknula činjenica kako se radi na povezivanju i približavanju bratstava Frame i OFS-a.

Kao plod razgovora donijete su određene smjernice koje će mjesna bratstva nastojati realizirati u narednom periodu.

Kapitul je završen slavljem svete mise te zajedničkim ručkom sudionika, koji su na završnom plenumu istaknuli kako je kapitul bio uistinu sadržajan i koristan te da će se plodovi kapitula zasigurno primjetiti u radu mjesnih bratstava.

Josipa Vukoja, područna tajnica

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska