Datum: 21. studenoga 2023.

Podjeli s prijateljima

Sjednica nacionalnog vijeća franjevačkog svjetovnog reda i posjet sestrama Misionarkama ljubavi u Banja luci

Nacionalno vijeća Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) u Bosni i Hercegovini održalo je svoju 7. sjednicu u subotu, 18. studenoga 2023. Sjednica je održana u prostorijama Franjevačkog samostana na Petrićevcu u Banja Luki. Na sjednici su prisustvovali: duhovni asistent fra Miro Relota, ministra Ivana Vidović, učiteljica formacije Mirela Barbarić, tajnica Mirjana Biljaka, rizničar Anto Stanić, međunarodni delegat Božica Lončar i povjerenica za Framu Josipa Begić. Domaćin na Petrićevcu bio im je fra Domagoj Šimić, nekadašnji nacionalni duhovni asistent OFS-a.
Odabir lokacije za sjednicu nije slučajan. Povod da to bude Banja Luka je i završetak Nacionalne humanitarne akcije OFS-a i Frame u kojoj su prikupljana sredstva za pomoć u radu sestrama Misionarkama ljubavi koje djeluju u Banja Luci. Ovom prigodom članovi Nacionalnog vijeća posjetili su sestre, s njima se družili te im predali prikupljena sredstva. Framaši i svjetovni franjevci iz cijele Bosne i Hercegovine, uz pomoć svojih župljana, za sestre su prikupili 51 000 KM. Uz radost i zahvalnost koja isijava iz njihovih lica, sestre su ministri uručile pismo zahvale, koje će biti proslijeđeno svima bratstvima koja su sudjelovala u akciji.
Ostatak nedjelje članovi Nacionalnog vijeća proveli su razgledavajući Banja Luku, u čemu su im pomogli brat i sestra, Bernarda i Dario, koji  redovito volontiraju kod časnih sestara. Posebno treba istaknuti posjet katedrali, gdje je članove Nac. vijeća primio rektor katedrale Pero Grgić te im govorio o katedrali i bl. Ivanu Merzu.

Josipa Begić, OFS Posušje

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska