Datum: 2. studenoga 2022.

Podjeli s prijateljima

Zajednički susret OFS-a i Frame Tomislavgrad

U organizaciji mjesnog bratstva OFS-a Tomislavgrad u petak 21. listopada u bazilici sv. Nikole Tavelića, po završetku večernje svete mise u 19 sati okupili su se članovi Franjevačke mladeži i Franjevačkog svjetovnog reda Tomislavgrad zajedno sa svojim duhovnim asistentima fra Nikolom Jurišićem i fra Hrvojem Miletićem. Nakon zajedničke molitve krunice sv. Franje koju su predvodili framaši uslijedilo je predavanje mlade gošće Josipe Begić iz Posušja. Josipa je nacionalna vijećnica OFS-a BiH sa službom nacionalne povjerenice za Framu, članica uredničkog vijeća lista Franjinim stopama te urednica radio emisije „Iz evanđelja u život“ na radio postaji Mir Međugorje.

Josipa je svjedočila o tijeku svoga puta od srednjoškolske predane framašice preko „duplog članstva“ u Frami i OFS-u za vrijeme studija u Mostaru do svog ulaska u „Framu za odrasle“  – Franjevački svjetovni red. Dotakla se i franjevačkih službi koje su je kroz to vrijeme oblikovale u osobu koja sada jeste, putovanja i zemalja koje je pohodila, iskrenih i trajnih prijateljstava koja su obogatila njen duhovni franjevački život.

Nakon iskrenog svjedočenja, gošći su uručeni prigodni darovi. Potom su framaši ostali održati svoj sastanak, a trećari su se premjestili u prikladniji ambijent te nastavili u veselom tonu zajedničkog druženja uz kavu i ponešto slatko.

Marija Dilber, OFS Tomislavgrad

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska