Datum: 23. rujna 2020.

Podjeli s prijateljima

Zavjeti u OFS-u i primanja i obećanja u Frami u župi Čerin

Subota 19. rujan 2020. godine bila je velika radost za čerinsko bratstvo OFS-a i za sve Framaše koji su dali svoja obećanja u Frami, te za našu sestru Jasnu Ivanković, koja je dala svoje trajne zavjete. Protekle tri godine sestru Jasnu za zavjete je pripremala Silvana Šantić, učiteljica formacije u našem mjesnom bratstvu.

Večernju svetu misu u 18 sati predslavio je fra Marin Karačić, područni duhovni asistent Frame, uz koncelebraciju mjesnog duhovnog asistenta OFS-a fra Hrvoja Miletića i duhovnog asistenta Frame fra Jure Barišića. Nakon obećanja Frame naša sestra Jasna Ivanković obećala je opsluživati Evanđelje po uzoru na svetog Franju. Zavjete je u ime Reda primila mjesna ministra Iva Medić, a u ime Crkve i Reda potvrdio mjesni duhovni asistent fra Hrvoje Miletić. Svjedoci su bili Silvana Šantić, mjesna učiteljica formacije i Lidija Šarac, povjerenica za Framu.

Geslo ove proslave bilo je: „Daruj nam Duha poniznosti i jednostavnosti“.

Na ovom misnom slavlju sudjelovali su svi članovi OFS-a i Frame zajedno sa svojim obiteljima i ostalim pukom. Misno slavlje svojim pjevanjem uveličala je Frama Čitluk. Nakon svete mise slavlje se nastavilo ispred župne crkve u Čerinu. Zbog izvanredne situacije u kojoj se nalazimo nisu nam mogli doći gosti iz drugih bratstava, zato je to bila izvrsna prilika za još bolje povezivanje i druženje Frame i OFS-a Čerin.

Silvana Šantić, OFS Čerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska