OFS Gorica/Sovići

Godine 1890. fra Petar Kordić je osnovao bratstvo OFS-a Gorica. Bratstvo je živjelo i u svom životu imalo uspona i padova. Od sredine 80-tih godina prošlog stoljeća bratstvo prestaje sa svojim susretima. Na inicijativu goričkog župnika fra Željka Grubišića i područnog duhovnog asistenta fra Josipa Vlašića krenulo je sa oživljavanjem bratstva OFS-a Gorica. Tako se u veljači 2011. počelo sa susretima inicijacije u franjevački svjetovni red. Već 11. studenog 2012. trajne zavjete daje nas dvanaest.

Bratstvo ima jako dobru suradnju s framom i bratovštinom sv. Stjepana. Najčešće u karitativnom radu. Pohodimo potrebne i bolesne u župi. Trećari pomažu u čišćenju i održavanju dviju crkava u našoj župi. Redovito sudjelujemo na duhovnim obnovama, druženjima bratstava i odlaženjima na hodočašća. Godine 2015. trajne zavjete u našem bratstvu daje još šest sestara. Priključuju nam se još dvije sestre sa trajnim zavjetima i brat koji je imao privremene zavjete, a u našem bratstvu dao je trajne.

Bratstvo Gorica trenutno broji 20 članova i imamo jednu sestru koja je dala prve zavjete. Susrete imamo dva puta mjesečno. Prvi susret je skupština bratstva i taj susret animira naš duhovni asistent fra Stipe Marković, drugi susret animiramo mi trećari.

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska