OFS Široki Brijeg

Bratstvo u novije vrijeme

Dolaskom fra Joze Zovke na Široki Brijeg ponovno oživljava djelatnost OFS-a. Izabrano je novo vijeće mjesnog bratstva, ministra je Zdravka Pavičić, a duhovni asistent fra Jozo Zovko. Do 1995.godine nema upisa primanja novih članova kada je fra Jozo Zovko primio 14 novih članova. Od 2001.g. bratstvo nastavlja s rastom i obnovom, tako da danas naše bratstvo boji ukupno 320 članova, od toga je 299 trajno zavjetovanih,  10 privremeno zavjetovanih, u početnoj formaciji 11 i trenutno u 2021 godini je 6 simpatizera. Bratstvo ima mjesečnu skupštinu najčešće nedjeljom nakon pučke svete mise ili nekim prigodnim blagdanom.

Od 2019. godine ministra bratstva je Jasna Misir, a duhovni asistent je fra Dane Karačić. Za mjesečnu skupštinu pripremamo info listić na koji stavimo sve informacije o događanjima u narednom mjesecu. Slavimo i svetu misu za pokojne članove trećega reda četvrtkom nakon koje imamo klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Redovito se održavaju susreti simpatizera i privremeno zavjetovanih, jedanput mjesečno.

Bratstvo ima čitačku, karitativnu, medijsku, dramsku i novinarsku sekciju. Sve sekcije su aktivne. Čitači čitaju misna čitanja na svetim misama, karitativna sekcija pomaže kroz čitavu godinu potrebite, članovi medijske sekcije imaju emisiju na Radio Širokom. Članovi dramske sekcije su pripremali dvije predstave „Dide, pobiše nam fratre“ i „Sebet nas i naše dice“ koje su jako dobro primljene u mjestima Hercegovine i u Zagreb.  Bratstvo izdaje i list Franjinim stopama koji izlazi četiri puta godišnje i tiska se u 500-600 primjeraka.

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska