OFS Humac

Mjesno bratstvo OFS-a na Humcu djeluje u sklopu franjevačkog samostana i župe sv. Ante Padovanskog. U 2021. godini bratstvo broji 38 članova, od kojih je 34 trajno zavjetovanih, 3 ih ima privremene zavjete i 1 je u novicijatu. Ove godine imamo i 4 simpatizera sv. Franje.

Svoje mjesečne susrete bratstvo ima svaki utorak u mjesecu (mjesečna skupština, gost predavač, bratsko druženje, molitveni susret, kreativni rad i sl.) a zadnji četvrtak u mjesecu zajedno s Framom razmatramo Riječ Božju (Lectio Divina). Simpatizeri i članovi novicijata u dogovoru s učiteljicom formacije imaju susrete po formaciji.

Posljednji izborni kapitul bratstva bio je 16.2.2021. godine i na tom kapitulu izabrano je vijeće bratstva kojeg čine:

ministar – Kristijan Primorac,

doministra – Mirjana Bradvica,

tajnica – Marija Jelavić,

učiteljica formacije – Antonia Primorac,

rizničarka – Zdenka Kordić,

povjerenica za Framu – Marija Jelavić.

Duhovni asistent bratstva je fra Tomislav Sablje.

Veliki broj braće i sestara svakodnevno sudjeluje na euharistijskom slavlju, utorkom prije večernje svete mise trećari mole krunicu, a četvrtkom iza večernje svete mise sudjeluju na klanjanju Presvetom Oltarskom Sakramentu. Aktivno smo uključeni u život naše župe.

U sklopu djelovanja i rada bratstva redovito se služe svete mise za pokojne članove, na tim misama budu prisutni svi članovi bratstva. Bratstvo sudjeluje u karitativnim akcijama koje i organizira, u koje se redovno uključuje i Frama. Zajedno s Framom u došašću i korizmi dijele se paketi najpotrebnijima u župi.

Glavna vodilja bratstva je živjeti „savršeno veselje“ po primjeru našeg serafskog Oca svetog Franje.

Neka nam na tom putu pomogne zagovor Blažene Djevice Marije, Majke Božje.

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska