Datum: 12. listopada 2020.

Podjeli s prijateljima

12. Nacionalno hodočašće bosanskoj kraljici Katarini

Draga braćo i sestre,

I ove godine u nedjelju, 25.10.2020., ćemo hodočastiti kraljici Katarini u Kraljevu Sutjesku. No, zbog epidemiološke situacije i mjera koje su trenutno na snazi, program hodočašća će ove godine biti dobrim dijelom izmijenjen. U dogovoru i suradnji s kriznim stožerom i mjesnim organima vlasti, a vezano za pandemiju korona virusa (COVID-19), cijeli program će se odvijati na otvorenom.
Sveta misa će se, također, slaviti na otvorenom. Misu će slaviti fra Nikica Vujica, definitor Provincije Bosne Srebrene u koncelebraciji s braćom misnicima s početkom u 11 sati.
Prije svete mise, u 10:20 će biti kratki pozdrav i blagoslov hodočasnika, a potom u 10:30 ćemo moliti krunicu. Nakon svete mise neće biti duljeg zadržavanja, niti ćemo se moći okupiti pod zajedničkom šatorom kao što smo to uradili prošle godine. Isto tako, tradicionalne smotre folklora ove godine neće biti.
Svi koji ste zainteresirani i želite hodočastiti u Kraljevu Sutjesku ste dobro došli i radujemo se susretu s vama.

Draga braćo i sestre, mjesni ministri i svi ostali, molimo vas da pri organizaciji dolaska u Kraljevu Sutjesku poduzmete propisane mjere zdravstvene zaštite te da vodite računa o svom i zdravlju braće i sestara koji s vama putuju.

MIR I DOBRO!

Marijan Begić, područni ministar OFS-a Bosne Srebrene

Fra Davor Petrović, područni duhovni asistent OFS-a Bosne Srebrene

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska