Datum: 24. prosinca 2021.

Podjeli s prijateljima

Božićna čestitka nacionalnog vijeća OFS u BiH

„Čast se ondje iskazivala jednostavnosti, uzvisivalo se siromaštvo, preporučivala se poniznost.“ Prvi životopis sv. Franje

Draga sestro, dragi brate!

Pred sam kraj još jedne godine mi se vraćamo se na početak – svetkujemo rođenje Spasitelja. Vraćamo se na sam početak Evanđelja, prisjećajući se kako je Djevica Marija, po Duhu Svetom začela, rodila Isusa. Vraćamo se u onu malu štalicu u Betlehemu, u koju su Mudraci prateći znak na nebu došli darovati Isusa i pokloniti se Kralju svijeta… Misli idu u Greccio i zaustavljaju se na Franjinim jaslicama gdje se čast iskazivala jednostavnosti, siromaštvo se uzvisivalo, preporučivala se poniznost, a to mjesto postalo novi Betlehem (usp. Prvi životopis sv. Franje). Taj novi Betlehem te noći, po milosti danoj sv. Franji, probudio je u mnogima radost i u srca okupljenih vratio Dijete Isusa.

Neka i svima nama ova sveta noć vrati u srca malenog Isusa. Neka nas štalica u kojoj se rodio ponovno nauči jednostavnosti, poniznosti, siromaštvu. Neka nas pjesma pastira ponovno nauči radosti, kako bismo mogli biti muškarci i žene nade, na što nas je pozvao papa Franjo, donoseći tu nadu u naše obitelji, među naše susjede, prijatelje, sugrađane a osobito sve potrebite, kojima smo na poseban način poslani.

Svakom pojedincu, svim bratstvima OFS-a i Frame, svima onima kojima ste u svakodnevnici najbliži i s kojima provodite vrijeme, od srca želimo čestit i blagoslovljen Božić ispunjen radošću! Neka vas sve u novoj godini prate mir i svako dobro!

Nacionalno vijeće Franjevačkog svjetovnog reda u BiH

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska